SUĐENJE ZA UBISTVO TATONA: Pripremno ročište Đorđu Preliću 2. oktobra
Foto: Kurir štampano

Bio u bekstvu

SUĐENJE ZA UBISTVO TATONA: Pripremno ročište Đorđu Preliću 2. oktobra

Crna Hronika -
Sud je u junu odobrio ponavljanje suđenja Preliću, jer je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, pošto je bio u bekstvu u vreme suđenja ostalim optuženima u tom slučaju

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu zakazao je za 2. oktobar pripremno ročište u ponovljenom sudskom procesu protiv navijača Partizana Đorđa Prelića zbog optužbi da je jedan od organizatora nereda u kojima je ubijen francuski navijač Bris Taton 2009. godine u centru Beograda.

U informaciji suda se podseća da je pripremno ročište zatovreno za javnost. Sud je u junu odobrio ponavljanje suđenja Preliću, jer je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, pošto je bio u bekstvu u vreme suđenja ostalim optuženima u tom slučaju. Viši sud je danas poslao infomaciju o rešenju kojim je Preliću 18. juna obustavljeno izvršenje kazne zatvora i određen pritvor pošto mu je odobreno ponavljanje suđenja.

Uhapšen je 2013. godine u februaru u blizini Barselone po srpskoj poternici, nakon višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu u centru Beograda kada su navijači Partizana napali navijače koji su došli da bodre fudbalere Tuluza.

Viši sud mu je pocetkom 2011. godine izrekao u odsustvu presudu od 35 godina kao organizatoru nereda u kojima je grupa huligana 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda pretukla Tatona, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza.

Taton je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru. Apelacioni sud u Beogradu je godinu dana kasnije mahom prepolovio kazne osuđenima, pa je i Preliću kazna smanjena na 15 godina zatvora. U procesu za ubistvo Tatona, neki od osuđenih su već odlužili kazne, a u bekstvu je još Dejan Puzigaća koji je osuđen na 14 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track