KRVAVA OSVETA ZBOG BATINA: Pobiću vas, nećete više da me bijete!
Foto: M. Milovanović

Saša Petković iz Svrljiga pre zločina rekao

KRVAVA OSVETA ZBOG BATINA: Pobiću vas, nećete više da me bijete!

Crna Hronika -
Posle svađe i tuče Petković otišao kući po karabin, pa ubio Sinišu Živkovića i ranio njegove prijatelje Nebojšu Cekića i Dragana Perića

SVRLJIG - Više neće da me biju gde me sretnu - rekao je revoltirano Saša Petković (40) zvani Kurta iz sela Grbavče kod Svrljiga, pošto je posle svađe, iz lovačke puške, ubio Sinišu Živkovića (44) i ranio njegove prijatelje Nebojšu Cekića (52) i Dragana Perića (46) iz Niša. Petković je posle zločina uhapšen, dok je Cekić pušten na kućno lečenje, a Perić zadržan u bolnici.Zločin se dogodio u četvrtak po podne u školskom dvorištu u selu Grbavča.- Živković je posle pucnjave krenuo za Petkovićem. Bežeći iz dvorišta, pošto je ispraznio obe cevi, Saša je ubacio novi metak. Siniša, revoltiran pokušajem ubistva svojih prijatelja, skočio je na Sašu. Dok je padao, ovaj je opalio još jedan metak i usmrtio ga - tvrde očevici.

Foto: M. Milovanović
Foto: M. Milovanović

Pomračeni um

Posle ubistva, Saša je krenuo kod kumova.- Došao je sav izubijan, krvav, prljave i pocepane odeće. Iz usta mu je curila krv zbog razbijenih zuba. Puška mu je bila rasklopljena, ruke drhtave, ali uspeo je da kaže da je pucao na nasilnike koji ga stalno maltretiraju. Rekao je: „Više neće da me biju“ - ispričao je jedan od ukućana kod Sašinih kumova.Ranjeni Nebojša Cekić kaže da se sve dogodilo iznenada.- Kad smo videli Petkovića da prilazi, nosio je nešto u ruci, mislili smo da je šipka. Onda je zapucao - Perić i ja smo se srušili na zemlju, a Siniša Živković je potrčao za našim napadačem. On se okrenuo i još jednom opalio - priča Cekić.On je godinama s društvom odlazio u Grbavče na tamošnji specijalitet, svrljiško jagnje. U četvrtak oko dva po podne tamo je krenuo sa Živkovićem, Perićem i Dragoslavom Radovanovićem.- Na poljani u centru sela bili su postavljeni stolovi, gde se veći broj ljudi gostio. Sašu smo znali odranije jer nas je posluživao. Te večeri smo primetili da je popio, ali ponudio sam mu da i s nama popije jedno pivo. Ubrzo je postao agresivan i Sinišu počeo da naziva šabanom. On mu je rekao da se smiri, ali Saša je nastavljao. Siniša se iznervirao i opalio mu šamar, nakon čega je on ustao i otišao. Niko od nas nije ni slutio da će se vratiti s puškom - kaže Cekić i objašnjava da im se Petković prikrao s leđa i zapucao.- Uopšte ga nisam video dok nisam čuo pucanj. Onda se čuo još jedan, a tada nismo znali da nam je ubio druga - kaže Nebojša Cekić.

Preminuo na ulici

Siniši je u pomoć prvi priskočio Milomir Dinić, pred čijom se kućom dogodilo ubistvo.- Sedeo sam u svom dvorištu kad sam čuo dva pucnja, jedan dalje, a jedan bliže mojoj kući. Ćerka je povikala: „Lezi, pobiće nas neko!“ Međutim, kad sam ugledao čoveka kako leži na putu, odmah sam mu pritrčao. Ispod desne ruke je imao rupu, krv se slivala niz ulicu. Ćerka je pozvala policiju i Hitnu pomoć, ali za njega je bilo kasno - priča očevidac ubistva.Niška policija je saopštila da je Petković osumnjičen za teško ubistvo i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Porodica ŽivkovićaMAJKA NE ZNA DA JOJ JE SIN UBIJENPokojni Živković nije bio oženjen, a u porodičnoj kući u niškom naselju Durlan živeo je s majkom. Brojni rođaci koji su se juče tamo okupili nisu imali snage da joj kažu da joj je sin mrtav.- Ne mogu to da kažem sestri, rekli smo joj samo da je ranjen. Ne znamo šta će biti s njom ako joj to kažemo. Bio je skroman, izdržavao se od moleraja, voleo je da četvrtkom ide u Grbavče na jagnjetinu. Video sam ga tog dana kad je krenuo s prijateljima na taj ručak, nisam ni slutio da je to poslednji put - rekao je Slobodan, ujak ubijenog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track