BEKO U STRAHU: Plašim se da će me dokrajčiti!
Foto: Zorana Jevtić

Preklinjala biznismena u sudnici

BEKO U STRAHU: Plašim se da će me dokrajčiti!

Crna Hronika -
Žao mi je zbog svega što vam se dogodilo. Ako imate bilo kakva saznanja, skupite hrabrost i kažite, obratila se okrivljena tajkunu koji je preživeo pokušaj ubistva ispred kuće na Senjaku

BEOGRAD - Biznismen Milan Beko, koji je 14. novembra prošle godine ranjen ispred svoje kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku, izjavio je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu da ne zna ko je pucao na njega i da ne može sa sigurnošću da kaže čak ni da li je reč o ženi ili muškarcu.- Što se tiče ove žene, vi tvrdite da je ona pucala. Ja ne znam da li je gospođa Adrovac pucala na mene ili ne. Nisam u stanju da opišem ili prepoznam napadača. Ja možda sumnjam ko stoji iza ovoga, ali samo onoliko koliko sad smem da sumnjam - obratio se, kako Kurir nezvanično saznaje, Milan Beko tužiocu na saslušanju.Sedam metakaPrvom svedočenju, na koje je biznismen došao u pratnji policije, prisustvovala je i osumnjičena Maja Adrovac, kojoj se na teret stavlja da je ispalila hice u Beka. Ona je u pratnji zatvorskih stražara sedela i mirno slušala svedočenje. Briznula je u plač tek kad joj je tužilac omogućio da se prvi put obrati biznismenu, u kog je, prema sumnjama tužilaštva, lično pucala.- Gospodine Beko, žao mi je zbog svega što vam se dogodilo. Molim vas, ako imate bilo kakva saznanja, skupite hrabrost i kažite, molim vas, prekinite moju agoniju. Vidim da ste hrabar čovek. Sedim preko puta vas i da znam bilo šta, rekla bih, verujte mi - plačući se biznismenu obratila osumnjičena Maja Adrovac.

Zaseda...  Ovde su pucali na tajkuna
Zaseda... Ovde su pucali na tajkuna

Prvi susret sa Bekom iskoristila je i da mu kaže da je majka dvoje dece i da joj teško pada razdvojenost od njih.- Moja beba od godinu dana izgovorila je prve reči, a ja ne mogu da ih čujem - kroz suze je dodala, dok ju je Beko ćutke slušao.On je prethodno detaljno opisao ranjavanje koje je, prema sopstvenim rečima, jedva preživeo.- Na mene je ispaljeno sedam metaka, iz neposredne blizine, tri su me pogodila. Onaj ko je pucao delovao je hladnokrvno, izvršilac je bio miran, uradio je sve što je mogao. Meci su bili grupisani, sve se odigralo veoma brzo. Jasno je da je reč o profesionalcima - ispričao je, navodno, Beko na saslušanju.Dragane, daj gas!On je detaljno opisao da je tog dana uobičajenom trasom krenuo kući. Pažnju mu je, pred samu kapiju, skrenuo vozač, koji mu je, neuobičajeno za takvu situaciju, mirnim glasom rekao: „Šefe, ovaj će da puca na nas.“- Podigao sam glavu i video bljesak vatrenog oružja. Uspeo sam brzo da se saberem i da viknem: „Dragane, daj gas!“ Primetio sam da osoba prilazi ka meni. Neprekidno je pucao. Kad je došao do mojih vrata, pokušao sam da ga odgurnem vratima - ispričao je Beko, koji je prvi put pogođen dok je bio u „mercedesu“.On je objasnio da je ispao iz automobila, i da je pokušao da krene ka napadaču, ali da se tad uplašio da će napadač da ga „overi“ i da se zbog toga okrenuo na bok, kad su ga pogodila još dva hica.

BranilacJASNO JE DA MAJA NIJE PUCALABranilac Maje Adrovac, advokat Dalibor Katančević, izjavio je za Kurir da je ovo redak slučaj da i oštećeni i okrivljeni imaju isti cilj - da se utvrdi istina:- Očekivali smo da ni Beko neće detaljno opisati izvršioca, ali smo se nadali da će barem reći da li je u pitanju muškarac ili žena. Jasno je da moja klijentkinja nije kriva, potrebno je to samo formalizovati, a dok se to ne dogodi, ona u pritvoru preživljava pravu životnu agoniju.

Milan BekoNIKO MI NIJE PRETIOMilan Beko izjavio je i da mu pre pokušaja atentata niko nije pretio.- Ne znam uopšte zbog čega bi neko naručio moje ubistvo - rekao je vlasnik „Luke Beograd“ i napadača opisao kao osobu koja nije bila ni visoka ni niska, ali nije mogao da se seti kakvu je garderobu imala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track