IZGOREO STAN U UŽICU: Vatrogasci spasli čitavu zgradu od katastrofe
Foto: Zvezdana Gligorijević/Kurir

Brza intervencija

IZGOREO STAN U UŽICU: Vatrogasci spasli čitavu zgradu od katastrofe

Crna Hronika -
U požaru je izgoreo stan od 40 kvadrata u kome se nalazilo nekoliko plinskih boca koje su vatrogasci uspeli da u poslednjem trenutku izvuku i spreče katastrofu nesagledivih razmera

UŽICE - U Ulici Marije Mage Magazinović u Užicu 36, rano jutros je u stanu u prizemlju zgrade izbio požar. Vatrogasci su brzom intervencijom sa tri vozila sprečili širenje požara na ostale stanove.

Stan veličine od oko 40 kvadrata je u vlasništvu užičkog Doma zdravlja koji je privremeno dat na korišćenje njihovoj radnici, higijeničarki, Dobrili Stanković. Ona je u tom stanu živela sa svojim prijateljem i u vreme izbijanja požara oboje su bili u stanu.

- Ustala sam rano i stavila kafu da skuvam na plinskoj boci koja je bila na stolici. Otišla sam da se umijem i čula sam prasak. Osetila sam dim i videla vatru. Čovek je iskočio kroz prozor, a ja sam izletela na vrata. Sve mi je izgorelo, imala sam dosta novih stvari, a sada sve ode – očajno kaže Dobrila dok pretura po izgoretinama.

Ona dodaje da joj je struja isključena od februara ove godine i zato je koristila plinske boce. Na svu sreću ostale plinske boce su na vreme iznete, inače bi cela zgrada otišla u vazduh.

- Struja mi je isključena, pa sam zato koristila plinske boce. Ne znam šta da kažem, ni gde ću sada. Trebalo mi je ćerka da dođe u posetu jutros i zato sam ustala rano. Nju su mi oduzeli kada su mi isključili struju. Nema više šta da kažem. Potpuno sam očajna – dodala je Dobrila pokazujući na prekrivač za koji kaže da ga je novog stavila na krevet.

Zvanično nadležni organi se nisu oglasili i kažu da je u toku istraga. Nezvanično saznajemo da su u ovoj zgradi poremećeno međuljudski odnosi i da neprekidno jedni druge optužuju za krađu struje. Komšije su odmahivale glavom i kažu da su srećni što nisu odleteli u vazduh.

Z. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja