UČENIK SILOVAO DEČAKA (12) OMETENOG U RAZVOJU: Odvukao ga u park i naterao na oralni seks!

Deca u Srbiji postaju monstrumi, jedni drugima čine užasne stvari

UČENIK SILOVAO DEČAKA (12) OMETENOG U RAZVOJU: Odvukao ga u park i naterao na oralni seks!

Crna Hronika -
Osumnjičeni učenik prvog razreda Ekonomske škole u Valjevu na ulici presreo N. P. (12), odvukao ga u park u naselju Peti puk i naterao na oralni seks. Dečak i dalje pod traumom

VALJEVO - Učenik prvog razreda Ekonomske škole osumnjičen je da je silovao dvanaestogodišnjeg dečaka ometenog u razvoju N. P. iz Valjeva.

On je dečaka usred dana presreo na ulici, odveo ga u park i naterao na oralni seks. Ceo slučaj valjevskoj policiji je prijavila majka silovanog dečaka.Slučaj se dogodio u Ulici Jakova Nenadovića u valjevskom naselju Peti puk u utorak u prepodnevnim satima, kad je dečak krenuo do komšiluka.Ne izlazi iz kuće- Poslala sam sina da od komšinice uzme kanticu da idemo po ručak u narodnu kuhinju. Međutim, taj mladić je presreo mog sina na ulici i odvukao ga u neko žbunje u parku kod Kule Nenadovića. Tada je počela njegova agonija. Ispričao mi je da ga je taj dečak naterao ga oralno zadovoljava, gurao mu je glavu prema svom međunožju - priča majka žrtve Bojana P. (39).Dečak je odmah po povratku kući majci rekao šta mu se dogodilo.- Vratio se kući sav crven u licu i bio uznemiren kao nikad do tada. Počeo je odmah da skida stvari sa sebe i da plače. Posle nekog vremena ispričao mi je šta mu se dogodilo. Dete mi je u šoku već dva dana. Ne izlazi iz kuće, prestao je da se igra s drugom decom, i priča kako mu se kroz glavu non-stop vrte ružne slike - navodi majka žrtve.Zlostavljani dečak i srednjoškolac koji ga je obljubio imali su sukob dva dana pre napada.- Sin mi je ispričao da mu je taj dečak na igralištu osnovne škole skinuo papuče s nogu i bacao ih u koš, a posle ga je terao da mu ljubi noge. Dva dana kasnije ga je napastvovao - kaže majka dečaka.Protiv osumnjičenog, koji ide u prvi razred Ekonomske škole, podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenih polnih radnji. On je posle saslušanja u Višem tužilaštvu u Valjevu pušten na slobodu.Tek krenuo u školu- Na analizu je poslata garderoba dečaka N. P., na kojoj su pronađeni tragovi. Izjava oštećenog i njegove majke ne poklapaju se sa iskazom osumnjičenog, tako da proveravamo sve činjenice - navode u tužilaštvu.Direktor Ekonomske škole Dragan Timotić za Kurir je potvrdio da ga je policija obavestila o slučaju.- Što se tiče đaka, on je tek krenuo u prvi razred Ekonomske škole, tako da većina profesora tu novu decu još ne poznaje dobro, što je slučaj i s tim osumnjičenim dečakom - navodi direktor Timotić.

Stručnjaci: psiholog Milan Kostić analizira slučajeve maloletničkog nasilja I RIJALITIJI KRIVI ZA SUNOVRAT DECEPsiholog Milan Kostić kaže za Kurir da poslednji slučajevi teških krivičnih dela koja su počinili maloletnici ukazuju da se smanjuje stopa „bagatelnog kriminala“ kod mlađih od 18 godina, ali istovremeno povećava broj teških krivičnih dela. On napominje da ovaj problem mora ozbiljno da bude shvaćen.- Broj krivičnih dela koja počine maloletnici a odnose se na seksualni kriminal još je veći od zvanične statistike jer se veliki broj njih ne prijavljuje, uglavnom zbog sramote - kaže Kostić.On navodi da veliki uticaj na ovakvo ponašanje maloletnika ima rano seksualno oslobađanje od zabrana, koje dovodi do devijacija u ranom uzrastu.- Neminovan je ovakav ishod kad ne postoje zabrane koje dolaze iz porodice i kad je to način ponašanja koji se promoviše u rijalitijima. Tačno je da na TV kanalima stoji zabrana gledanja ovakvih programa za mlađe od 12 godina, ali ona ne služi ničemu osim da zapravo izazove decu, jer na to gledaju kao na zabranjeno voće - objašnjava psiholog Kostić.(J. S.)

Lakša retardiranostNE ZNA DA ČITA I SABIRAZlostavljani N. P. po posebnom programu ide u šesti razred OŠ „Nada Purić“, pošto mu je dijagnostikovana lakša mentalna retardiranost.- Iako je šesti razred, još ne zna da čita ni da sabira. Ranije je pravio probleme jer je hiperaktivan, ali sad ništa od toga ne radi - kaže majka dečaka. Inače, ova porodica živi od socijalne pomoći u iznajmljenom stanu. Roditelji N. P. imaju i dve godine mlađeg sina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track