DETALJI TALAČKE KRIZE: Otmičar supruge bio predstavnik Niša na Malti
Foto: Nebojša Mandić

Istraga posle otmice

DETALJI TALAČKE KRIZE: Otmičar supruge bio predstavnik Niša na Malti

Crna Hronika -
Nenad Stević, koji je kidnapovao suprugu i pucao na policajce, predstavljao svoj grad kao ambasador Kancelarije za saradnju sa dijasporom. Stević sinoć saslušan u tužilaštvu

NIŠ - Nenad Stević (55) iz Leštana, koji je u subotu uhapšen nakon što je uz pretnje pištoljem kidnapovao vanbračnu suprugu M. M. (55), bio je ambasador Kancelarije za saradnju s dijasporom Grada Niša na Malti, saznaje Kurir.Stevićev poznanik iz Niša šokiran je ovim događajem jer je, kako kaže, Nenad ugledan Nišlija.- Nenad jeste imao kuću kod Beograda, ali je veći deo života proveo u Nišu. Obavljao je do sada brojne funkcije, radio na raznim projektima i predstavljao je naš grad u inostranstvu - kaže naš sagovornik.Žena ćutiSrđan Aleksić, Stevićev advokat, ali i gradski većnik koji je bio dobro upoznat s njegovim radom u Nišu, kaže za Kurir da će mnogo toga biti jasnije nakon što njegov klijent bude saslušan u tužilaštvu.- Idem na saslušanje kod tužioca jer me je Stević angažovao kao branioca. Zasad mogu da kažem samo da stvari nisu jednostavne i da je bio u stanju psihičkog rastrojstva kad je izvršio delo za koje se tereti - saopštio je Aleksić. Stevićeva bivša supruga M. M. nije želela da razgovara s novinarima.Kako saznajemo, Stević je, prema biografiji na sajtu Kancelarije za saradnju s dijasporom Grada Niša, bio ugledan građanin, koji je čak ovaj grad predstavljao u inostranstvu.Ugledni građanin- Stević je rođen u Leskovcu, osnovnu školu je završio u Nišu, a tu je i maturirao, i to u umetničkoj školi „Ðorđe Krstić“. Na niškom Filozofskom fakultetu je diplomirao sociologiju, osnivač je i član Odbora za građansku inicijativu, u kojem je od velikih građanskih protesta 1996. pa do 2012. godine radio na primeni nekoliko značajnih projekata, među kojima su Škola za demokratiju, Škola za mlade lidere, te projekat za prevenciju narkomanije - navodi se na sajtu Kancelarije za saradnju s dijasporom.On je od 1998. do 2002. godine radio u Gradskoj upravi Niša, gde je bio zadužen za komunikaciju s medijima i informisanje, a od 2002. do 2005. radio je kao savetnik pri Ambasadi SAD na projektu Development Alternatives Inc., u okviru kog je doprineo uspostavljanju gradskih uslužnih centara Niša, Subotice, Zrenjanina, Krupnja i Opštine Savski venac u Beogradu.- Kancelarija za saradnju s dijasporom u Nišu ga je oktobra prošle godine imenovala za ambasadora na Malti s obzirom na to da je on živeo u ovoj zemlji i dobro je poznavao prilike u Nišu - kažu njegovi poznanici.Bacili šok-bombuPodsetimo, Stević je u petak uveče tri sata na silu, uz pretnju pištoljem, držao svoju vanbračnu suprugu u jednom kafiću u Nišu. Žena je oslobođena u spektakularnoj akciji policije i Žandarmerije, koje su otmičara onesposobile upotrebom šok-bombe.Prilikom hapšenja, Stević je ispalio jedan metak ali nije bilo povređenih.

Tri krivična delaPRETI MU 10 GODINAStević se tereti za tri krivična dela - za izazivanje opšte opasnosti, za koje je, s obzirom na to je izvršeno upotrebom vatrenog oružja, zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina. Takođe, odgovaraće i zbog nasilja u porodici, za koje je propisana kazna od šest meseci do pet godina, te za nedozvoljeno držanje oružja, za šta Krivični zakonik predviđa isto toliku kaznu.

Talačke krize u srbiji20. jul 2015 - I. V. (29) iz Bora uhapšen je nakon pregovora s policijom jer je u stanu prijatelja držao zatočenu svoju devojku I. N. (37) i njenu drugaricu S. J. (33).9. oktobar 2013 - Policajac Dejan Marković (30) pucao je u svoju nevenčanu suprugu Branku Krasavac (37), a potom se zabarikadirao s njihovom trogodišnjom ćerkicom, svojim roditeljima i još dve devojčice u kući, da bi na kraju izvršio samoubistvo.29. mart 2009 - Slava Mitić (43) iz Stenjevaca kod Despotovca držao je celu porodicu svoje bivše devojke u kući kao taoce i pretio da će ih pobiti. Mitića su na kraju ubili policajci.13. jun 2007 - Goran Alfirević (33) iz Batajnice ubio je dedu, pa držao zatočenu teško obolelu baku Vasiliju (74) i odbijao da se preda policiji. Alfirević je na kraju počinio samoubistvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja