NOĆ U BEOGRADU: Motociklista poginuo kod Palate Srbija
Foto: Nemanja Pančić

116 intervencija hitne pomoć

NOĆ U BEOGRADU: Motociklista poginuo kod Palate Srbija

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila kada se grupa vozača kretala velikom brzinom kroz Bulevar Nikole Tesle ka starom gradu, kada je jedan od njih izgubio kontrolu nad motociklom i izleteo sa kolovoza

BEOGRAD - Jedna osoba je poginula, a jedna lakše povređena u dva saobraćajna udesa koja su se dogodila tokom noći i jutra u Beogradu, izjavila je dežurni lekar u Hitnoj pomoći Milica Radaković.

Mlađa osoba je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 22.35 časova u Bulevaru Nikole Tesle, rekla je Radaković.

Motociklista Saša M. (34) poginuo je u Bulevaru Nikola Tesla sinoć oko 22.30 sata udario u banderu kod Palate Srbije, a potom dva puta izleteo sa kolovoza.Prema nezvaničnim informacijama motociklista se velikom brzinom kretao iz pravca Zemuna, a pošto je izgubio kontrolu nad dvotočkašem zakačio je banderu i izleteo sa kolovoza, ali se ubrzo vratio na put, nezvanično saznajemo. Međutim, 50 metara dalje ponovo je sleteo sa puta, pao sa motocikla i poginuo, dok je dvotočkaš otklizao još 40 metara dalje. Od siline udara motociklisti je spala i kaciga sa glave i odletela nekoliko metara.

Lekari Hitne pomoći odmah su izašli na teren, ali su mogli, nažalost, samo da konstatuju smrt.

Policija je obavila uviđaj, a telo vozača prevezeno je na obdukciju.

Mlađi muškarac lakše je povređen u udesu oko 01.45 časova u Ulici Dimitrija Tucovića, istakla je Radaković.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 116 intervencija od kojih 21 na javnim mestima, precizirala je Radaković. Lekarima su se najčešće obraćali srčani i neurološki pacijenti, osobe koje boluju od malignih bolesti, astmatičari i alkoholisane osobe, dodala je dežurni lekar u Hitnoj pomoći. Radaković je savetovala povećan unos vitamina, odnosno svežeg voća i povrća u organizam, boravak u rashlađenom prostoru ili hladovini i oprez u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track