FILMSKA POTERA PO NJIVAMA OKO KIKINDE: Krali kukuruz, pa jugom upali u kanal
Foto: Saša Urošev

Bežali od poljočuvara

FILMSKA POTERA PO NJIVAMA OKO KIKINDE: Krali kukuruz, pa jugom upali u kanal

Crna Hronika -
Protiv dvojice sredovečnih Kikinđana biće podneta prekršajna prijava za krađu u ataru, dok će krivičnu prijavu popiti od Saobraćajne policije

KIKINDA - Strazmere poljskih krađa u kikindskoj opštini i ove jeseni poprimaju alarmantne srazmere, a lopovi koji atakuju na tuđu muku i znoj, ne obaziru se što atarom patroliraju pripadnici Poljočuvarske službe.

Intervencija koju su oni pre nekoliko dana izveli na periferiji Kikinde, imala je sve elemetne uzbudljivog akcionog filma B produkcije. Nakon što su dvojica lopova gepek "juga" ispunili džakovima sa ukradenim klipovima kukuruza, opazio ih je vlasnik njive i alarmirao poljočuvare:

- Lopovi u "jugu" odlučili su se za spektakularan beg. Umesto da odjure u pravcu grada i pokušaju da u nekoj od ulica zametnu trag, pritisli su papučicu gasa i krenuli dublje uz atar. Za njima su se u poteru dali službenim automobilom poljočuvari. Ubrzo im se pridružilo i policijsko vozilo. Potera za "jugom" trajala je sigurno petnaestak minuta, a završila se tragikomično. Vozač i suvozak "juga" uleteli su u ispust kanala DTD­ prepričava za Kurir detalje filmske potere Dušan Adamov, šef Poljočuvarske službe.

Dušan Adamov, šef Poljočuvarske službe
Dušan Adamov, šef Poljočuvarske službe

Protiv dvojice sredovečnih Kikinđana biće podneta prekršajna prijava za krađu u ataru, dok će krivičnu prijavu “popiti” od Saobraćajne policije.

Interesantno je da se oni ranije nisu upuštali u poljske krađe, a pred policijom i poljočuvarima su se branili ćutanjem:

- Najčešće se iz obodnih delova grada kradu stabla koje "šumokradice" seku , koriste za loženje i preprodaju. Voće i povrće takođe je na udaru lopova, a tokom jeseni iz atara se kradu kukuruz i suncokret­ potvrđuje Adamov.

S.U.

Kombajn na dva točka

Lopovi su se dosetili, pa za krađu suncokreta koriste „kombajn na dva točka“. Okrenubicikl naopačke, glavu suncokreta stave u zadnji točak i počnu da okreću pedale. Na tajnačin priručni kombajn efikasno skida zrna suncokreta­ navode poljočuvari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track