POŽAR U LUČANIMA: Nesreća u vojnoj fabrici Milan Blagojević, povređeni radnici upućeni na VMA
Foto: Fonet

Planula presa za barut

POŽAR U LUČANIMA: Nesreća u vojnoj fabrici Milan Blagojević, povređeni radnici upućeni na VMA

Crna Hronika -
Kako Kurir saznaje, povređeno je četvoro radnika, od kojih jedan teže i biće prebačen na VMA

Foto: Fonet/Ilustracija

LUČANI - U vojnoj fabrici "Milan Blagojević Namenska" u Lučanima jutros se dogodio požar u kojem je troje radnika lakše povređeno, a jedan teže, saznaje Kurir.

Požar je izbio oko 9 sati u objektu za proizvodnju baruta na, kako je potvrdilo MInistarstvo odbrane Srbije, mašini za gnjetanje baruta.

Povređeni radnici su: Darko Ćebić, Miloljub Ćebić, Milan Babić i Zvezdan Nikolić svi iz Lučana.

Prema prvim informacijama, troje radnika zadobilo je lakše, a jedan teže povrede. Trojica od četvorice povređenih radnika, koji su jutros bili zbrinuti u čačanskoj bolnici, nešto pre 14 sati upućeni su sanitetom pod policijskom pratnjom na VMA u Beogradu. Među trojicom povređenih nalazi se radnik koji je životno ugrožen, dok je četvrti povređeni pušten na kućno lečenje.

Povređene će na Vojnomedicinskoj akademiji sačekati ministar odbrane Bratislav Gašić.

Direktor čačanske bolnice Radoslav Milošević potvrdio je da su dva pacijenata iz Lučana, koje je zahvatila vatra, trenutno na obradi u sali, jedan je na intenzivnoj nezi, a jedan je lakše povređen.

Kako je rečeno u Odeljenju za vanredne situacije Moravičkog okruga, Namenska u Lučanima ima sopstvenu službu protivpožarne zaštite koja je lokalizovala požar.

Uviđaj na mestu nesreće obavlja zamenik osnovnog javnog tužioca u Čačku Jasmina Lozović uz prisustvo policijskih službenika koji utvrđuju okolnosti izbijanja požara. Ministarstvo odbrane je saopštilo da će formirati komisiju za utvrđivanje uzroka požara.

Prema prvim informacijama do kojih je Kurir došao uzrok ovog požara je najverovatnije ljudski faktor.

(S.Đ.P. /A.M./S.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja