IZREŠETAN VOĐA GROBARA: Aleksandar Joksić (34) ubijen posle svađe s nepoznatim muškarcem
Foto: Facebook Ps

Likvidiran žestoki momak s juga

IZREŠETAN VOĐA GROBARA: Aleksandar Joksić (34) ubijen posle svađe s nepoznatim muškarcem

Crna Hronika -
Policija na tragu ubici: Vođa navijača pokušao je da se spase. Potrčao je stazom ka ulici, ali ga je napadač sustigao i usmrtio

BEOGRAD - Aleksandar Joksić (34), zvani Joksa, vođa Partizanove navijačke grupe Jang bojs, ubijen je u utorak uveče ispred zgrade u Rakovici. Napadač je u njega ispalio nekoliko hitaca i pobegao, ali mu je policija, kako saznajemo, već na tragu.

Prve pretpostavke ukazuju da Joksić nije likvidiran u sukobu navijača, već zbog neraščišćenih računa odranije i najverovatnije zbog poslova s narkoticima. Joksić se u utorak oko 20 časova automobilom dovezao u Rakovicu i parkirao u Ulici pilota Mihajla Petrovića. Potom je otišao do obližnje kladionice, u kojoj se kratko zadržao.Bio u kladionici- U kladionici su rekli da je Joksić bio nervozan. Izašao je da bi se zatim kod sporednog ulaza u zgradu koji je prilično mračan sreo s jednim muškarcem. Pretpostavlja se da je došlo do svađe, nakon čega je napadač izvukao pištolj i zapucao ka Joksiću. Vođa navijača pokušao je da se spase. Potrčao je stazom ka ulici, ali ga je napadač sustigao i usmrtio - kaže naš sagovornik.Joksić je pogođen u glavu i grudi i podlegao je povredama na mestu nesreće, dok je ubica pobegao. Policija je mrtvog Joksića zatekla sa mobilnim telefonom koji je zvonio.- Čuo sam pucnjavu, nekoliko minuta kasnije, kad se situacija smirila, izašao sam iz stana da vidim šta se dešava. Odjednom sam ugledao telo na trotoaru. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć. Taj mladić je ležao u lokvi krvi, bilo je strašno - ispričao je stanar zgrade u Rakovici.Na mesto nesreće ubrzo su stigle policijske ekipe, koje su blokirale ceo kraj u potrazi za ubicom.- Postoje značajni tragovi i moguće je da će ubica uskoro biti uhvaćen. Joksić ima bogat dosije, s mnogo ljudi je bio u sukobu, ali zasad ima najviše indicija da je ubijen zbog sukoba u vezi s drogom. Međutim, tek kad uhapsimo osumnjičenog, znaćemo tačan motiv - kaže izvor Kurira iz istrage.

Uplašila se... Stanarka Borka Marković
Uplašila se... Stanarka Borka Marković

Odneli kola žrtve

Komšinica Borka Marković kaže da je policijski uviđaj posmatrala s terase i da ju je sve to mnogo potreslo.- Najpre sam pomislila da je neko skočio sa zgrade, a posle sam čula da je reč o ubistvu. Mnogo policajaca je došlo. Odneli su automobil ubijenog, a videla sam kad su mrtvog mladića stavili u kombi i odvezli. Na stazici je ostala ogromna lokva krvi, pa je dolazila cisterna da opere trotoar - ispričala je Markovićeva.Komšije kažu da su navijači Crvene zvezde i Partizana u njihovom kraju počeli da se sukobljavaju nakon nedavno odigranog fudbalskog večitog derbija, kao i da su se jurili štanglama.- Ispisivali su grafite po zgradama, a jedan mladić je ranjen u pucnjavi pre desetak dana - rekao je stanar susedne zgrade.Inače, Joksiću je Apelacioni sud 2013. godine zabranio da prisustvuje svim sportskim manifestacijama.

Osuđen u PančevuPLJAČKAO S BRATOM UBIJENE DEVOJKE NA ADIJoksić je pred Okružnim sudom u Pančevu bio osuđen na pet godina i 10 meseci zatvora zbog pljačke Kontinental banke u aprilu 2005. u Pančevu. On je ubrzo nakon razbojništva uhapšen u Beogradu sa saučesnicima Nikolom Jovšićem i Bojanom Rašićem. Jovšić je, inače, rođak Tamare Radulović (29), koja je u maju 2013. ubijena u klubu na Adi Ciganliji na njegovoj žurki povodom rođenja deteta.

Sukob navijačaGREŠKOM PRETUKLI OBEZBEĐENJEJoksić je odranije poznat policiji po različitim krivičnim delima. U aprilu 2012. pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu bio je osuđen na 14 meseci zatvora zbog toga što je sa još četvoricom članova navijačke grupe Zabranjeni u restoranu SD Partizan u Humskoj izazvao tuču i povredio članove obezbeđenja misleći da su pripadnici tada suprotstavljene navijačke grupe Alkatraz.

HronologijaNAVIJAČI NA METI- septembar 2015 - Aleksandar Roganović (21), jedan od vođa navijača Crvene zvezde, ubijen u klasičnoj sačekuši ispred kuće u kojoj je živeo u Veterniku- jul 2015 - Vojislav M. (26) i Vladimir K. (26) ranjeni hicima iz pištolja na Vidikovačkom vencu. Povređeni su navodno navijači FK Rad- februar 2015 - Dragan Vasić, zvani Gaga (41), jedan od vođa navijača Crvene zvezde, ranjen u blizini Zvezdinog stadiona- maj 2014 - Velibor Dunjić, vođa navijača Crvene zvezde, ubijen u džipu ispred splava „Džimis“ na Dunavskom keju u Beogradu- maj 2014 - Marko Ševo (29), jedan od vođa Zvezde, teško ranjen na Voždovcu, umro od sepse u Urgentnom centru- jun 2013 - Uroš Avramović, pripadnik Zvezdine navijačke grupe Hijene, ranjen na parkingu na Novom Beogradu- jun 2012 - Dušan Grijak (24), vođa jedne od grupe navijača FK Rad, ubijen na parkingu Sava centra u Beograduoktobar 2011 - Navijač Partizana Ivan Perović (20) ubijen, a Đorđe Stanojević (20) ranjen u sačekuši na Novom Beogradu- april 2008 - Dejan Dimitrijević (26) ubijen u zakazanoj tuči navijača Vojvodine i Partizana na železničkoj stanici u Futogu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track