PREPLAŠENI DAVID (14): Komšija monstrum bacio bombu na nas!
Foto: Jasminka Miljuš

Ispovest dečaka, žrtve napada „kašikarom“

PREPLAŠENI DAVID (14): Komšija monstrum bacio bombu na nas!

Crna Hronika -
Pokušali smo da pobegnemo kada smo videli šta nosi, brzo je odjeknula eksplozija, priča David (14), koga je geler pogodio u glavu, dok je troje drugova povređeno u napadu Mirka Oršoša (61)

APATIN - Besni Mirko trčao je ka nama sa bombom u ruci. Bilo je tu mnogo dece, počeli smo da bežimo, a potom je odjeknula strahovita eksplozija, priča za Kurir David Ðurđević (14) iz Apatina, koji je povređen u napadu meštanina Mirka Oršoša (61). Pored Davida, povređena su još dva njegova druga i jedna drugarica i oni se nalaze van životne opasnosti, dok je Oršoš u bekstvu.Eksplozija se dogodila u sredu posle 22 časa. Samo pukom srećom izbegnuta je daleko veća tragedija jer se na mestu gde je Oršoš bacio eksplozivnu napravu nalazila veća grupa dece i mladih koji su se tu okupili da bi posmatrali veselje u dvorištu susedne kuće.„Bežite, bomba!“Jedan od komšija, koji je primetio besnog Oršoša sa eksplozivnom napravom u ruci, uspeo je samo da vikne: „Bežite, bomba.“- Svi smo počeli da bežimo. Većina je prošla bez povreda, stradalo je nas četvoro. Moj drug Dejan i ja, devojčica Jelena i Nenad, koji je punoletan. Nenad i ja smo pušteni kući na lečenje, Dejan je u Somboru u bolnici, a Jelena je, kako sam čuo, prebačena u Novi Sad - počinje priču mali David, koji ima vidnu povredu glave.

Mesto napada... Oršoš aktivirao „kašikaru“ pred mališanima
Mesto napada... Oršoš aktivirao „kašikaru“ pred mališanima

Okružen najboljim drugovima i dvojicom mlađe braće, uz brižan pogled mame Kristine, David kaže da se nije uplašio, ali da mu nije bilo svejedno kad mu je glavu oblila krv.- Osetio sam samo toplinu u tom delu glave. Ruka mi je bila krvava. Odneli su me u bolnicu, zašili mi posekotinu, dali injekciju i rekli da dođem na skidanje konaca za deset dana. Glava me ne boli, rana je površna i doktor kaže da sam dobro prošao - objašnjava David i dodaje da je njegov drug Dejan teže povređen po nogama i leđima i da je ostao u bolnici, a da je Jelena najgore prošla jer je zadobila povredu butine i stomaka i prebačena je u novosadsku bolnicu.Mirka Oršoša poznaje iz viđenja. I tvrdi da ni on ni ostali povređeni nisu ništa krivi.- Čuli smo da ga je neka grupa dečaka uznemiravala, i to nekoliko puta, i da su i te večeri pokušali da mu sruše zid na ogradi oko kuće. Ko su ti dečaci, ne znam. Samo znam da je neko viknuo: „Bomba“ i da su se svi dali u beg - dodaje David.

Begunac... Mirko Oršoš
Begunac... Mirko Oršoš

Krije se po šumama

Oršošove komšije kažu za njega da je bio bolestan i dosta povučen u sebe.- Pomalo je čudak, sam, ćutljiv, mrzovoljan... Žena ga je ostavila, sin i ćerka takođe ne žive s njim. Znam da je i bolestan. Ti dečaci koji su ga uznemiravali nisu ni nama davali mira. Lupali bi mi u kapiju, drali se, udarali nogama u ogradu... Plašim ih se i na sve ćutim. Njemu je valjda prekipelo, pa je to uradio, a nije trebalo. Mogao je da zove policiju, njihove roditelje... Nisu to komšijska deca, već iz drugog dela naselja. Šteta i za ove koje je povredio i za njega - priča jedna od komšinica, pokazujući brojna ulubljenja na svojoj metalnoj kapiji.Za osumnjičenim Oršošem policija traga po okolnim šumama i duž obale Dunava.

Meštani ogorčeniZAR BOMBOM NA DECU?!Meštani romskog naselja tvrde da se nešto slično nikad nije desilo u njihovom naselju.- Ne znam šta mu je bilo da ovo uradi. Shvatam bes, ali mogao je da ih pojuri, izviče se, otera, a ne da ide bombom na decu - kaže jedan od komšija i dodaje da je, nakon što je ovo učinio, Oršoš ušao u kuću, obukao se, uzeo ključ i pobegao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja