NIJE BIO NA DUŽNOSTI: Odbijena tužba protiv države zbog Ulemekovog paljenja diskoteke
Foto: Profimedia

Viši sud odlučio

NIJE BIO NA DUŽNOSTI: Odbijena tužba protiv države zbog Ulemekovog paljenja diskoteke

Crna Hronika -
Tužbeni zahtev protiv Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su Slobodan i Igor Vujačić tražeći da im država naknadi štetu zbog postupaka njenih službenika

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odbio je kao neosnovanu tužbu vlasnika diskoteke "Tvrđava" u Kuli kojom su od države i policije tražili naknadu štete, jer im je diskoteku 2001. zapalio nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorad Ulemek Legija, kome se za to delo sudi pred osnovnim sudom.

Tužbeni zahtev protiv Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su Slobodan i Igor Vujačić tražeći da im država naknadi štetu zbog postupaka njenih službenika.

Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja Koljenšić rekla je da je tužbeni zahtev odbijen 29. januara i da se predmet nalazi u Apelacionom sudu po žalbi.

Pored Ulemeka, zbog izazivanja požara u diskoteci "Tvrđava" u Kuli 4. maja 2001. godine pred Trećim osnovnim sudom sudi se i Dejanu Ivkoviću. Oni se terete za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Mediji su preneli da je tužba Vujačića protiv države odbijena jer sud smatra da Ulemek u to vreme nije bio na dužnosti, te da država ne može da odgovara za njegove postupke.

Nakon više sličnih incidenata u kojima je učestvovao ili izazivao Ulemek je krajem te godine penzionisan, ali se veruje da je zadržao faktičku vlast nad JSO.

Pravosnažno je više puta osuđen na 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Đinđića 2003, kao organizator "zemunskog klana", za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali i ubistvo Ivana Stambolića.

Kaznu služi u specijalnom delu požarevačke "Zabele", poznatom kao "Alkatraz".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja