POVRATAK ZALJUBLJENIH TINEJDŽERA Majka dečaka: Samo želim da ga zagrlim!
Foto: Privatna Arhiva

Danas stižu

POVRATAK ZALJUBLJENIH TINEJDŽERA Majka dečaka: Samo želim da ga zagrlim!

Crna Hronika -
Tinejdžeri su pre deset dana otišli iz svojih kuća, prešli pešice u Bugarsku, gde su se prijavili kao izbeglice iz Iraka, a kad im je zapretila opasnost da budu deportovani u ovu zemlju, pozvali su roditelje

NIŠ - Samo je važno da su oboje živi i zdravi, da se ova agonija završi. Ne mogu više ovo da izdržim. Neprestano gledam u telefon, čekam da zazvoni, a ono ništa - kaže Aleksandra Petković, majka Momčila (17), koji sa svojom devojkom Anđelom Stojnev (13) danas treba da stigne kući iz izbegličkog kampa kod Sofije.Tinejdžeri su pre deset dana otišli iz svojih kuća, prešli pešice u Bugarsku, gde su se prijavili kao izbeglice iz Iraka, a kad im je zapretila opasnost da budu deportovani u ovu zemlju, pozvali su roditelje.

- Neću mu ništa zameriti, ni reč mu neću reći, samo ću ga zagrliti. Ne znam zašto je otišao od kuće, potrudili smo se da mu sve obezbedimo.

Koliko znam, sa Anđelom je počeo da se zabavlja u julu. Međutim, mislila sam da su se razišli jer mi je tako kazao.

Kad sam čula da su zajedno, iznenadila sam se. Otišao je od kuće bez reči, nije poneo ni stvari, pasoš, novac... Nismo ni slutili da će preći granicu.

Sad čujemo da je imao nameru da ide u Evropu. Ne shvatam šta bi tamo našao što nema ovde - kaže mladićeva majka, čiji je suprug otišao u Bugarsku da vrati odbegle tinejdžere.(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja