POTVRĐENA PRESUDA MESARU IZ SURČINA: Ubici male Tijane Jurić 40 godina robije

Apelacioni sud u Novom Sadu

POTVRĐENA PRESUDA MESARU IZ SURČINA: Ubici male Tijane Jurić 40 godina robije

Crna Hronika -
Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud pravilno okrivljenom izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, smatrajući da je takva kazna nužna i da je za takav bestijalni zločin neophodno izreći najstrožiju kaznu

NOVI SAD - Apelacioni sud u Novom Sadu je odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog Dragana Đurića iz Surčina i potvrdio presudu Višeg suda u Subotici, zbog ubistva Tijane Jurić (15).

Veće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi, te da su neprihvatljivi navodi žalbe branioca o smanjenoj uračunljivosti okrivljenog i uticaja priznanja na visinu kazne.

Preispitujući odluku o kazni, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud pravilno okrivljenom izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, smatrajući da je takva kazna nužna mera za ostvarivanje svrhe kažnjavanja i postizanja kako opšte, tako i specijalne prevencije. Okolnosti i način izvršenja krivičnih dela, ukazuju na takav bestijalni zločin da je neophodno izreći najstrožiju kaznu koje naše krivično zakonodavstvo predviđa za teško ubistvo.

Sud je u presudi naglasio brutalnost i agresivnost okrivljenog, kao indikator stepena bezobzirnosti okrivljenog spram maloletnog uzrasta i bespomoćnosti oštećene.

Mesar Dragan Đurić iz Surčina nije ni trepnuo kada je 15.juna ove godine sudija Gordana Kojić saopštila da je za ubistvo Tijane Jurić (15) osuđen na 40 godina robije.

Đurić je prilikom izricanja presude sve vreme nezainteresovano gledao u pod, na njegovom licu nije se mogla videti nikakva emocija, a delovalo je kao da ne zna gde se nalazi. Istovremeno, na licima policajaca, sudske straže, tužioca i Tijaninog oca videlo se veliko olakšanje kada je sud saopštio kaznu.

Kako je objasnila predsednica sudskog veća, Đurić je jednoglasnom odlukom osuđen na 12 godina za pokušaj silovanja i na 40 godina za teško ubistvo, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 40 godina.

Podsetimo MUP Srbije pronašao je telo Tijane Jurić 7. avgusta 2014.godine, 12 dana po prijavi nestanka, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tada je istakao da je Đurić na saslušanju u policiji priznao ubistvo.

S. S./Foto: Tanjug, Printskrin, Nemanja Pančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja