DIVLJAČKI NAPAD U MOSTARU: Hrvati su mi polomili vilicu i psovali majku srpsku!
Foto: Kurir

Napad na grupu naših plesača u Mostaru

DIVLJAČKI NAPAD U MOSTARU: Hrvati su mi polomili vilicu i psovali majku srpsku!

Crna Hronika -
Prvo su nam rekli: „J...m vam majku balijsku“, a kad smo im rekli da smo iz Beograda, još više su se razbesneli, kaže za Kurir Anđelko Pavlović (32)

BEOGRAD - Anđelko Pavlović (32) i njegov prijatelj Stefan Filipović (24) brutalno su pretučeni u Mostaru nakon takmičenja u brejkdensu na kojem su učestvovali. Dvojicu mladića i njihove kolege bez razloga napali su huligani, po svemu sudeći hrvatski mladići, i naneli im brojne povrede.- Bili smo u Mostaru, na plesnom takmičenju, nakon čega je organizovana proslava za plesače. Kratko smo se zadržali jer smo zbog obaveza morali da se vratimo u Beograd. Sa Stefanom i još trojicom prijatelja krenuo sam ka našem automobilu - kaže za Kurir Anđelko Pavlović i dodaje:

Prvo tražili pare

- Dok smo prolazili kroz mračni prolaz između zgrada, začuo sam neke glasove.

Kad se okrenuo, video je desetak mladića šli iza njih.- Delovalo je da su pijani ili drogirani. Vikali su: „Dajte pare!“ Nismo odreagovali na njihovo dobacivanje, pa su počeli da govore na engleskom. Objasnili smo im da smo plesači, što ih je razbesnelo, pa su nas okružili. Uzvikivali su: „Gde ste balije, j...m vam majku balijsku!“, misleći da smo muslimani. Kad smo im rekli da smo iz Beograda, još više su se razbesneli. Tada je jedan od njih prišao Stefanu i snažno ga udario flašom po glavi. Onda su nas svi napali - priseća se Pavlović.Prema njegovim rečima, trojica njihovih prijatelja uspela su da pobegnu.- Mene i Stefana su udarali pesnicama, šutirali krvnički. Sve je to trajalo, ne znam tačno, tri-četiri minuta. Sve vreme su nam psovali srpsku majku i uzvikivali: „Znate li vi gde ste došli, gotovi ste!“ Iznenada sam osetio jak bol na licu, a onda nekako uspeo da se izvučem i počeo da bežim. Pomislio sam da smo svi pobegli, ali onda sam shvatio da Stefana nema među nama - objašnjava Pavlović.Plesači su brzo kontaktirali s organizatorima i s njima se vratili da pronađu druga.- Zatekli smo ga krvavog kako sedi na stepeništu. Prolaznici su ga pronašli na ulici i obavestili Hitnu pomoć. Policija se kratko pojavila na mestu tuče, a mi smo prebačeni u bolnicu - kaže naš sagovornik.

Teške povrede... Stefan Filipović
Teške povrede... Stefan Filipović

Trauma za ceo život

Lekari u Mostaru predložili su da Filipović ostane u bolnici, pošto mu je glava bila natečena, ali mladići su iz straha krenuli nazad.- Meni su rekli da mi nije ništa, da sam samo slomio zub. Međutim, u Urgentnom centru u Beogradu konstatovan mi je prelom vilice i ispostavilo se da sam ja najozbiljnije povređen - kaže ogorčeni Pavlović.On dodaje da su ih organizatori takmičenja ispratili do izlaza iz Mostara jer su bili zabrinuti za njihovu bezbednost.- Ostaće mi trauma za ceo život. Putujemo mnogo po regionu, imamo prijatelje koji su nam pružili podršku posle ovog incidenta. Verujte mi, pre polaska svi su nas odgovarali, govorili nam da možemo imati problema u Mostaru. Nisam hteo da ih poslušam. Sada znam da se više nikad neću vratiti tamo - naveo je Pavlović.

Na metiNAPAD U OSIJEKUPrema Pavlovićevim rečima, pre nekoliko godina srpski brejkdenseri napadnuti su u Osijeku.- Tada je na nas nasrnula grupa dečaka, jurili su nas po gradu i kamenovali. Na svu sreću, pojavio se Bugarin koji nas je primio u svoj kombi i odvezao - kaže Pavlović.

Incident u SarajevuI BAJKERI PRETUČENIU junu ove godine grupa srpskih bajkera napadnuta je u Sarajevu. Jedan od njih je na odeći imao srpski grb, što je isprovociralo grupu navijača. Iako su bajkeri pokušali da izbegnu sukob, bili su napadnuti i brutalno pretučeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja