JEZIVA SMRT NA SVETU PETKU: Starac (75) se udavio u rupi koju je u dvorištu iskopala njegova žena!
Foto: Dragam Ilić

Nesreća na Svetu Petku u selu Ostrovici

JEZIVA SMRT NA SVETU PETKU: Starac (75) se udavio u rupi koju je u dvorištu iskopala njegova žena!

Crna Hronika -
Bogoljub Stefanović (75) stradao kad se okliznuo i upao naglavačke u rupu punu vode

NIŠ - Bogoljub Stefanović (75) iz sela Ostrovice kod Niša utopio se u jami punoj vode ispred svoje kuće. Nesrećni starac stradao je na veliki praznik Svetu Petku kad se okliznuo i upao na glavu u rupu duboku metar i po koja je iskopana zbog pucanja vodovodne cevi.Sarajevka Sara Stefanović (73), supruga nastradalog Bogoljuba, kaže za Kurir da je ona kriva za ovu tragediju.Smrt u jami- Prokleta bila, iskopala sam suprugu grob ispred kuće da se udavi - priča kroz lelek Sarajevka.Tragedija se dogodila u utorak pred porodičnom kućom Stefanovića.- Podrum nam je bio pun vode. Negde je oštećena vodovodna cev, kroz zidove je prodrla voda i poplavila nam podrum. Bogoljubu su u selu rekli da prvo nađemo gde je pukla cev, pa potom da ih obavestimo da isključe vodu - kaže očajna Sarajevka i dodaje da je ona iskopala rupu.- Dok se Bogoljub bavio oko kazana u dvorištu, iskopala sam jamu duboku skoro metar i po i široku oko metar i dvadeset. Prestala sam kad je voda napunila rupu. Bogoljub je oko jedan sat po podne otišao kod komšije Gorana Dejanovića da ga zamoli da zatvori vodu. Goran mu je obećao da će doći za pet minuta, pa sam otišla u kuću da spremam ručak, a moj muž je ostao kod jame. Kad sam posle nekog vremena izašla, supruga nije bilo... Prišla sam do jame i videla kako mu pliva obuća. Zagnjurila sam ruku u vodu i vrisnula kad sam mu napipala nogu. Moje zapomaganje čula je komšinica Slađana Živković.- „Čika Bole, pogledaj me, progovori nešto“, zavapila sam kad smo ga izvukle iz jame. Međutim, on je već bio modar. Oči su mu bile otvorene, a na čelu je imao krvavu ogrebotinu - priča komšinica Slađana.Ostao bez svestiPozvana je Hitna pomoć i policija, ali utopljeniku nije bilo spasa.- Pretpostavlja se da je Bogoljub pokušao lopatom, nađenom kasnije kraj jame, da izbaci vodu i da se okliznuo na raskvašenoj ivici, pa glavačke upao u vodu. Očito da nije imao snage da se izdigne rukama ili se možda čak i onesvestio kad je udario čelom u dno, i tako se utopio - kaže naš sagovornik iz istrage.Komšinica Slađana kaže da je Bogoljub bio vitalan.- Radio je sve kućne poslove. Bio je pravi domaćin, a s komšijama je uvek bio ljubazan. Penzionisan je kao majstor jorgandžijsko-tapetarske radionice u Nišu. Iškolovao je sina, koji je sad policajac u Nišu - kaže komšinica Slađana.Posle uviđaja istražni organi su konstatovali da je reč o nesrećnom slučaju.

Verovanje u seluNIJE SMEO DA RADI NA SVETU PETKUNesreća se dogodila na dan slave Sveta Petka, koja se ovde obeležava godinama. Po selu se odmah proneo glas da je Božidar kažnjen jer je radio na praznik po kom je dobio naziv deo naselja i stara hidrocentrala izgrađena na Nišavi ispod sela. Inače, Stefanovići su se pripremali da po obavljenom poslu s vodom idu kod komšija na slavu.

NestašicaPROBLEM S VODOMZaselak u kojem je Bogoljub živeo godinama ima problem zbog vode. Preko leta voda često nestaje. Inače, voda se dobija preko kamenoloma Ostrovica, a zbog neregulisanih odnosa sela i kamenoloma i neredovnog plaćanja često dolazi do isključenja i protesta meštana Ostrovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track