OBRT U ISTRAZI: Atentator pucao iz dva pištolja na Beka!
Foto: Zorana Jevtić

Novi detalji o pokušaju ubistva biznismena

OBRT U ISTRAZI: Atentator pucao iz dva pištolja na Beka!

Crna Hronika -
Veštaci utvrdili da je napadač u isto vreme koristio „magnum“ i „CZ devetku“, zasad se odbacuje mogućnost da su pucala dvojica

BEOGRAD - Napadač koji je 14. novembra prošle godine pokušao da ubije biznismena Milana Beka pucao je najverovatnije iz dva pištolja, otkriveno je posle balističkog veštačenja čaura pronađenih na licu mesta.Kako Kurir nezvanično saznaje, sudski veštaci utvrdili su da je na Beka i njegovog vozača pucano iz „magnuma“ i „CZ devetke“.DNK žene na čaurama- Zasad se odbacuje mogućnost da su pucala dva napadača, ali nije isključeno da je na licu mesta bilo i pomagača. Najverovatnije je jedna osoba pucala iz dva pištolja. Mnoge ubice, kad kreću u likvidaciju, nose dva pištolja iz predostrožnosti da im jedan ne zablokira - kaže izvor Kurira iz istrage.Za pokušaj ubistva, podsetimo, osumnjičena je Maja Adrovac, koja je uhapšena 17. jula i od tada je u pritvoru. Ona je uhapšena pošto je njen DNK pronađen na čauri s lica mesta. Njen branilac, advokat Momčilo Minić, kaže da još uvek nije dobio dopunski nalaz balističara koji je stigao u Više tužilaštvo.- Ovakav nalaz može da znači da je bilo više učesnika događaja, ali takođe i da je jedna osoba pucala iz dva pištolja. Za nas je nesporno samo da ta osoba nije Maja - kaže Minić za Kurir.Tokom istrage, podsetimo, osim biznismena koji je teško ranjen u pucnjavi ispred svoje kuće u Ulici Andre Nikolića, iskaze su dali i njegov lični vozač Dragan Dragaš, njegov kolega Boban Mančić, kao i baštovan Milan Marković.Dragaš i Mančić, kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju u Višem tužilaštvu nisu mogli da opišu ubicu, ali nijedan od njih nije pomenuo drugu osobu, niti dva pištolja.- Ne bih mogao da kažem da li je muško ili žensko, a ne znam ni koje je visine, sećam se samo da je ta osoba bila srednje građe, kao i da je imala kapuljaču. Sve se odigralo u deliću sekunde, zbog pucnjave je automobil bio pun dima, tako da nisam ni mogao da vidim ko je pucao - ispričao je Dragaš, koji je bio za volanom Bekovog „mercedesa“.Baštovan video dvojicuJedini koji je rekao da je siguran da u biznismena nije pucala žena, ali koji je pomenuo i drugog napadača jeste baštovan Marković, koji je u vreme atentata šišao ogradu Jugoslava Karića.- Hice iz pištolja ispalio je kratko ošišani muškarac, kog sam video iz profila jer mu je spala kapuljača, ali sad ne bih mogao da ga prepoznam. Posle nekoliko trenutaka čuo sam dva pucnja - naveo je ovaj svedok. On je naveo da je gotovo u isto vreme u ulici video još jednog sumnjivog muškarca.- Bio je visok preko 175 centimetara, krupne građe i širokih leđa. Imao je kapuljaču i tamnu jaknu i dva puta je prošao baš pored mene - ispričao je Milan Marković.

Mesto napada... Uviđaj ispred kuće
Mesto napada... Uviđaj ispred kuće

Uskoro optužnicaMAJI ADROVAC PRETI 40 GODINAViše tužilaštvo u Beogradu, kako Kurir nezvanično saznaje, posle pribavljanja nalaza i mišljenja sudskih veštaka balističke struke završilo je istragu o pokušaju ubistva Milana Beka koja se vodi protiv Maje Adrovac. Veštaci su, prema nezvaničnim informacijama, potvrdili da je te večeri bio ugrožen i život Bekovog vozača Dragana Dragaša, pa će protiv nje najverovatnije biti podignuta optužnica za pokušaj ubistva, za koje je zaprećena kazna 40 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track