HOROR KOD BOLJEVCA: Žena nasmrt izgorela dok je spasavala zapaljenog muža!

Strava u selu Valakonje

HOROR KOD BOLJEVCA: Žena nasmrt izgorela dok je spasavala zapaljenog muža!

Crna Hronika -
Stevan Lukić (66), koji se polio benzinom i zapalio, zadobio teške opekotine, supruga Veselinka (66) poginula pošto joj je plamen zahvatio celo telo

BOLJEVAC - Veselinka Lukić (66) poginula je, a njen suprug Stevan (66) zadobio je teške opekotine u požaru u dvorištu njihove kuće u selu Valakonje kod Boljevca.Stravična scenaKako Kurir saznaje, Steva se polio benzinom i zapalio, a njegova supruga je stradala pokušavajući da ugasi vatru i da ga spase, ali je plamen i nju zahvatio i ona je skroz izgorela.Tragedija se dogodila u četvrtak uveče u domaćinstvu Lukića. Komšinica Ruža Lukić (63) svedok ove nesvakidašnje nesreće.- Krenula sam kod komšija kad sam čula kako Stevan zapomaže. Pritrčala sam i našla ga u bari garavog i krvavog po licu i gornjem delu tela. Bio je go, kao od majke rođen. U žabokrečini, u bari kod njihove kuće potražio je spas od brojnih opekotina - rekla je Ružica i dodala:- Stevan mi je rekao: „Polio sam se benzinom i kresnuo plamen da se zapalim, ali je Veselinka pokušala da me gasi, pa se vatra prenela i na nju. Zovi našu decu da nam upale sveće i podignu spomenik.“Shvativši da je reč o ozbiljnim povredama, Ruža je izvukla Stevana i ostavila ga pored bare, pa otrčala do svoje kuće, udaljene nekoliko stotina metara, da pozove Hitnu pomoć. Kad se vratila posle dvadesetak minuta, zatekla je Stevana ogrnutog ćebetom ispred kuće.- Pitala sam gde je Veselinka, ali me je vukao u sobu da mi objasni šta se desilo. Otrgla sam se i vratila u dvorište i imala sam šta da vidim. Pored stepenica nalazilo se skoro ugljenisano Veselinkino telo. Videlo se da joj vatra nije zahvatila samo noge. Užasnula sam se i zadrhtala, pa ponovo otrčala svojoj kući, odakle je ćerka pozvala policiju i Hitnu pomoć - priča Ružica.U hodniku kuće gde je buknula vatra pronađena je plastična kantica u kojoj su bili tragovi pet litara benzina, a u tom trenutku bila je prazna. Istražni organi proveravaju njegovu izjavu zbog bojazni da je Stevan i Veselinku polio benzinom, pa kresnuo šibicu, kao i da li je žena pokušala u panici da iz hodnika istrči do česme pred kućom, što pokazuju tragovi gareži. Zasad se zna samo da je Stevan brzo svukao upaljenu odeću i go otrčao u baru da ugasi vatru na sebi.Borba za životStevanu je ukazana pomoć u četvrtak naveče u zaječarskoj bolnici.- On je u teškom stanju - kaže njihova ćerka Sandra Paunković iz Zaječara.Stevan je ipak u toku dana prebačen u Paraćin i zbrinut, uz mogućnost da bude prebačen u Niš ili Beograd.

Šokirana rodbinaIMALI SU SKLADAN BRAKU kući Lukićevih juče se skupila brojna rodbina.- Stevan se dva puta ženio Veselinkom, imali su tri ćerke i dva sina. Među Stevanom i Veselinkom nije bilo nesuglasica. On je penzionisani rudar u Bogovini, ima solidnu penziju od koje su mogli, uz malo bavljenja poljoprivredom, pristojno sami da žive. Deca su ih povremeno obilazila - pričaju rođaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track