SAČEKUŠA: "Panter“ preživeo rafal od 30 metaka
Foto: čitaalac Kurira

član čuvene bande kradljivaca na meti

SAČEKUŠA: "Panter“ preživeo rafal od 30 metaka

Crna Hronika -
Dvojica nepoznatih napadača pucala na džip u kojem se nalazio Mladen Lazarević (35). Iako je vozilo izrešetano, Lazarević je samo okrznut po glavi

BEOGRAD - Mladen Lazarević (35), član međunarodne bande kradljivaca dragulja „Pink Panter“, samo pukom srećom izbegao je smrt kad su nepoznati napadači ispalili više od 30 metaka na džip „rendž rover“ u kojem se nalazio.Napad se dogodio juče oko 8.30 na Novom novosadskom putu kod skretanja za naselje Plavi horizonti u Zemunu, a Lazarević je s lakšim povredama glave zbrinut u KBC Bežanijska kosa.On se, kako saznajemo, vozio džipom kad mu se iznenada približio crni „audi“ iz kojeg su napadači osuli paljbu na njega.Istrčao iz kola- Napadači su otvorili prozor i iz automobila u pokretu ispalili čitav rafal na džip. Stakla su popucala, a Lazarević je nekim čudom uspeo da izbegne smrt. Metak ga je samo okrznuo po glavi. Atentatori su potom velikom brzinom pobegli ka auto-putu Beograd-Zagreb, kaže izvor Kurira iz istrage.Iako je zadobio povrede glave, Lazarević je nastavio da vozi izrešetani džip, ali je nakon nekoliko metara udario o razdelno ostrvo između dve trake i zaustavio se.- Istrčao je iz kola i pobegao. Otišao je u KBC Bežanijska kosa, gde je lekarima rekao da je neko pucao na njega. Ubrzo je obaveštena policija, koja je odmah organizovala potragu za napadačima, kaže naš sagovornik.Motiv napada na pripadnika čuvene bande zasad nije poznat.- Lazarević je odmah saslušan u bolnici, ali je rekao da ne zna ko je pucao na njega i ko bi želeo da mu naudi. U toku dana ispitani su i njegovi prijatelji i poznanici, kao i osobe iz kriminalnog miljea. Saslušanja ćemo nastaviti. Zasad imamo dve pretpostavke. Napad je povezan s aktivnostima i poslovima bande „Pink Panter“ ili je reč o nekim neraščišćenim računima, navodi naš izvor.

Uviđaj... Tragovi pucnjave na mestu napada
Uviđaj... Tragovi pucnjave na mestu napada

Drugi pokušaj

Inače, ovo je drugi put da je Lazarević izbegao smrt. Pre dve godine ispod automobila njegove žene Bojane Mitić u Nišu bila je podmetnuta bomba. Eksplozivna naprava otkrivena je slučajno jer se otkačila i pala na zemlju. Taj pokušaj ubistva još nije rasvetljen, a tada se pominjalo da je naručilac osoba iz inostranstva. Spekulisalo se da je motiv napada bila osveta Lazarevićevih saučesnika nezadovoljnih deobom plena.

Lihtenštajn i DubaiKO JE MLADEN LAZAREVIĆIme Mladena Lazarevića prvi put se u javnosti pojavilo 2006. posle pljačke draguljarnice u Lihtenštajnu. Tad je saopšteno da je Lazarević sa saučesnicima iz zlatare odneo plen vredan više miliona evra. Naredne godine ponovo se pominjao posle spektakularne pljačke draguljarnice u Dubaiju, iz koje je odnet nakit vredan 11 miliona evra koji je nađen u iznajmljenom „nisanu“. Lazarević i njegova supruga tad su se vratili u Srbiju, koja ne izručuje svoje građane. Lazarević navodno nije više na poternici, dok je poternica za njegovom ženom i dalje na snazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track