GALENIKA 2: Branilac pao u sudnici, prekinuto suđenje Nenadu Ognjenoviću
Foto: Dado đilas

Specijalni sud

GALENIKA 2: Branilac pao u sudnici, prekinuto suđenje Nenadu Ognjenoviću

Crna Hronika -
BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje bivšem direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću i njegovim saradnicima u slučaju poznatom kao "Galenika 2".

Na početku suđenja tužilaštvo za organizovani kriminal predstavilo je sudu svoju optužnicu kojom okrivljene tereti da su zloupotrebama položaja oštetili tu farmaceutsku kuću za više desetina miliona evra.

Nakon uvodne reči tužioca, pretres je prekinut zbog povrede jednog od branilaca optuženih koji je pao u sudnici.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi uvodnu reč trebalo da iznesu branioci optuženih. Osim Ognjenovića koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica, na optužnici su i bivši pomoćnik direktora za ekonomske poslove u "Galenici" Dragan Šebrek, vlasnik firme "Bg farm" Mladen Gazikalović i troje njegovih saradnika - Milica Mirković, Dragica Šutić i Miroslav Jović. Istraga u ovom predmetu, poznatom kao "Galenika 2", počela u septembru 2013. godine, a u februaru ove godine Tužilaštvo je podiglo optužnicu.

Kako je ranije saopšteno, Gazikalović, Mirković, Šutić i Jović osumnjičeni su da su u periodu od 2008. do 2011. godine, nabavljali lekove od "Galenike" i prodavali ih zdravstvenim ustanovama, a da nisu izmirivane obaveze prema državnoj fabrici lekova. Sumnja se da je na taj način "Galenika" oštećena za oko 34 miliona evra.

Ognjanoviću je zimus počelo suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu da je zloupotrebom položaja oštetio "Galeniku" za oko 900 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track