SKANDAL: Đak (14) krao drogu od oca i dilovao je u školi
Foto: Thinkstock

Kod osmaka našli 10 grama marihuane

SKANDAL: Đak (14) krao drogu od oca i dilovao je u školi

Crna Hronika -
Nastavnica na času biologije slučajno otkrila narkotik kod četrnaestogodišnjeg učenika, a nakon toga policija u stanu kod njegovog oca B. K. pronašla još pola kilograma te droge

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija privela je četrnaestogodišnjeg učenika Osnovne škole „Mirko Jovanović“ kod koga je, dok je bio na nastavi, pronađeno više od 10 grama marihuane.

U nastavku akcije policija je uhapsila i oca tog učenika B. K., koji je posedovao još pola kilograma ove droge.Sve je izašlo na videlo sasvim slučajno u utorak tokom prepodnevne smene u OŠ „Mirko Jovanović“.- Za vreme petog časa na vrata učionice u kojoj je odeljenje osmog razreda imalo čas biologije zakucao je jedan učenik, takođe osmak, koji je u suprotnoj, popodnevnoj smeni. Zamolio je nastavnicu da ga pusti nakratko na čas kako bi drugu navodno vratio novac. Nastavnica ga nije pustila, poručivši mu da sačeka kraj časa - kaže za Kurir Nenad Milovanović, direktor osnovne škole.On objašnjava šta se dalje dogodilo.- Kad je taj đak izašao iz učionice, učenik kod koga je došao upitao je nastavnicu da li može da izađe do toaleta. Nastavnica ni njega nije pustila, a primetila je da se dečak uznemirio i da se čudno ponaša. U rukama krio kesicuDošla je do njegove klupe i videla da u ruci nešto krije, a onda je shvatila da je u pitanju kesica marihuane. Odmah je obavestila pomoćnika direktora i školskog policajca, koji je pozvao kolege - navodi direktor škole.Pretresom ranca četrnaestogodišnjeg đaka policija je pronašla još 10 grama marihuane, a zatim otkrila i kako je dospela u njegove ruke.- Ispitivanjem smo saznali da marihuana zapravo pripada B. K., ocu ovog učenika. Odmah smo ga uhapsili i kod njega pronašli čak pola kilograma droge. Prema našim dosadašnjim saznanjima, dečak je krišom od oca uzeo marihuanu da bi je prodao u školi - kaže Kurirov izvor iz policije.Ocu određen pritvorB. K. je određeno zadržavanje do 48 sati, a protiv njegovog sina podneta je krivična prijava. Prema Zakonu o maloletnim počiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, učenik kod koga je nađena marihuana može krivično da odgovara, s obzirom na to da ima punih 14 godina.

Preduzeo mere... Direktor Milovanović
Preduzeo mere... Direktor Milovanović

Do sada bez ispadaPRIMERAN UČENIKPotpuno smo zatečeni događajem jer je ovaj učenik do sada bio primeran, nikada pre toga nije imao ispade. Niko nije ni pomislio da tako nešto može da se desi. Nastavničko i odeljensko veće zasedaju, istraga traje, prikupljamo izveštaje od razrednog starešine i policije i na osnovu toga ćemo razmotriti i preduzimanje vaspitno-disciplinskih mera prema đaku - rekao je direktor Milovanović.

HronologijaDEČACI NARKO-DILERI- septembar 2015 - Četrnaestogodišnji dečak uhapšen je zbog sumnje da je u dvorištu OŠ na Karaburmi, čiji nije bio učenik, prodavao drogu. Maloletnik je priveden sa 13 kesica heroina- avgust 2015 - Šesnaestogodišnji Beograđanin osumnjičen je da je u dvorištu OŠ „Stevan Dukić“ prodavao heroin. Na teret mu se stavlja i napad na policajca prilikom dovođenja u stanicu- novembar 2013 - D. D., koji je tada imao 14 godina i bio najmlađi diler droge u Nišu, uhapšen je u blizini vrtića „Vilin grad“, u naselju Ćalije, prilikom pokušaja prodaje šest paketića marihuana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track