GODIŠNJICA TRAGEDIJE NA ADI HUJI Milica Jokić: Mislili smo da ništa ne može da nam se desi
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Preživela u nesreći

GODIŠNJICA TRAGEDIJE NA ADI HUJI Milica Jokić: Mislili smo da ništa ne može da nam se desi

Crna Hronika -
Nismo razmišljali o posledicama i seli smo u kola. Mojih drugova više nema, rekla je devojka koja je izašla iz BMW u kojem je stradalo troje mladih kada je upao u Dunav

BEOGRAD - U jednoj noći sve stane, zato što, naravno, misliš da tebi ništa ne može da se desi. Mi smo verovali u to. Izlazak, super smo se proveli. Sedamo u kola i ne razmišljamo o mogućim posledicama. I onda ... njih nema i sve se menja. Zauvek.Ovim rečima je Milica Jokić (18) opisala tragediju koju je preživela u noći između 21. i 22. novembra 2014, kada je BMW kojim je upravljao Dušan Jovanović (20) sleteo u Dunav na Adi Huji. Poginuli su njena najbolja drugarica Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20). Milica, vozač Jovanović, kao i i Luka Višnjić (18), sin Olje Bećković, zahvaljujući zaposlenima u restoranu „Carski lov“, uspeli su da izađu iz ledene vode. Pomoći nije bilo Anastasiji i Nemanji, koji su sedeli na zadnjem sedištu, i Milošu Jankoviću, koji je bio u gepeku.Rampa na putuGodinu dana kasnije postavljena je rampa za put koji vodi ka šetalištu na Adi Huji. Zaposleni u restoranu „Carski lov“ kažu da će tragediju pamtiti dok su živi.- Bila je to jeziva noć. Vapaji tih mladih ljudi naterali su nas da bez razmišljanja uletimo u vodu i pomognemo im. I sada, nakon godinu dana, isto bismo uradili. Žao nam je što i ta tri života nismo uspeli da spasimo - kaže jedan od zaposlenih u restoranu. On navodi da ih je zatvaranje puta pogodilo jer im je zatvoren prilaz i samim tim je sve manje gostiju.- Deo obale gde se tragedija dogodila i dalje nije bezbedan, ta rampa ništa ne znači - rekao je on.U znak sećanja na pokojnog Miloša Jankovića naslikan je njegov lik na zidu OŠ „Braća Baruh“, ali i na zidu Prve beogradske gimnazije.- Miloš je bio dobar dečko i drug. Pamtićemo ga po osmehu kojim nas je sve osvajao - rekao je njegov drug. Njegove komšije kažu da su se roditelji pre nekoliko meseci odselili.- Miloš im je bio jedinac. Odlučili su da se odsele, verovatno zato što ih sve podseća na Miloša. Oni su za njega živeli - rekao je komšija.Sećanje na stradaleZajedno s Milošem u kolima se udavila i Anastasija Stajić, učenica Sportske gimnazije na Topčiderskom brdu.- Išla je u odeljenje I/3, bila je nasmejana i puna života. Znali su je svi u školi i bila je omiljena - rekli su o Anastasiji drugari.Ništa lakše nije bilo ni majci stradalog Nemanje Antića, koji je trenirao vaterpolo. Mesec dana nakon tragedije u znak sećanja na jednog od najperspektivnijih vaterpolista VK Vračar organizovao je memorijalnu utakmicu.

PresudaVOZAČU JOVANOVIĆU OSAM GODINAVozač BMW Dušan Jovanović osuđen je na osam godina zatvora u Višem sudu u Beogradu. Sud je utvrdio da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja jer je pijan, bez dozvole, izazvao nesreću u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja. Takođe, presudom mu je zabranjeno i da dve godine posle izdržavanja kazne upravlja vozilom B kategorije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track