Kosmajac za porez državi duguje oko 564.000 dinara
Foto: Dragana Udovičić

Kosmajac za porez državi duguje oko 564.000 dinara

Crna Hronika -
BEOGRAD - Izveštaj veštaka potvrdio je da Dragoslav Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbij, duguje državi na ime poreza od izdavanja nepokretnosti oko 564.000 dinara.

Prema nezvaničnim informacijama, rezultati ekonomskog veštačenja koji su stigli u Prvo osnovno tužilaštvo se gotovo u dinar poklapaju sa navodima krivične prijave koja je teretila Kosmajca da duguje tacno 564.699,24 dinara za pet godina.

Tužžilac Ljubomir Đordevic kažže da tužžilašštvo sprovodi dokazni postupak i da će se u sledećih 10 dana znati da li će protiv Kosmajca biti podignuta optužžnica i za koja dela bi mogao da se tereti. "Ostao je da se saslušša jošš jedan svedok i tek posle toga tužžilašštvo će odlučiti hoće li biti optužžnice ili će postupak za utaju poreza protiv Kosmajca biti obustavljen", rekao je Đorđević.

Dragoslav Kosmajac optužžen je pred Viššim sudom i da je podstrekavao rukovodioca katastra da upišše oko 7,63 ari zemlje u Malom Mokrom Lugu u njegovo vlasnišštvo. Izračunata ššteta naneta držžavi je oko 95.000 evra.

U tom predmetu Kosmajac se tereti za zloupotrebu služžbenog položžaja podstrekivanjem.

Viši sud je u maju je potvrdio privremenu zaplenu 23 Kosmajčeva objekta.

U krivičnoj prijavi piše: „S obzirom da je Dragoslav Kosmajac iskoristio pravo na lične odbitke prilikom utvrđivanja oporezivog prihoda od 2009. do 2014. godine, ceo iznos neprijavljenog i neoporezovanog prihoda oporezuje se stopom od 10 odsto, što po godinama znači da ukupno duguje 564.699,24 dinara“.

Kosmajčev branilac, advokat Đorde Simić tvrdi da je krivična prijava neodrživa i da se ne radi o krivičnom delu, već prekršaju.

On obrazlaže da je reč o iznosima koji su manji od 150.000 dinara godišnje.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track