PRETUKLA JE DVA MUŠKARCA: Članici Saveta za borbu protiv korupcije naneli povrede glave!
Foto: Fonet, Thinkstock

Skandal: Fizički nasrtaj na Miroslavu Milenović

PRETUKLA JE DVA MUŠKARCA: Članici Saveta za borbu protiv korupcije naneli povrede glave!

Crna Hronika -
Dva muškarca nanela povrede glave Milenovićevoj u haustoru zgrade u kojoj živi, a incident nije prijavila policiji jer „nema u nju poverenje“

BEOGRAD - Forenzičkog računovođu i članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović juče su fizički napala dva nepoznata lica u haustoru zgrade u kojoj živi.Kako saznajemo, dva napadača u subotu u podne nasrnula su na Milenovićevu i nanela joj povrede glave, posebno po licu. Nakon incidenta, koji se dogodio u neposrednoj blizini zgrade u kojoj živi, izvršioci su pobegli.Milenovićeva je izjavila za medije da je ranije primetila da je nepoznate osobe prate i da je o tome obavestila Službu za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i specijalnog tužioca, ali da nije dobila nikakvu informaciju povodom toga. Sinoć nismo uspeli da dobijemo izjavu Miroslave Milenović jer nije odgovarala na naše pozive.Napad na nju izazvao je buru komentara na društvenim mrežama, a izvršni direktor NVO Centar za vladavinu prava Ivan Ninić, koji je i sam bio žrtva sličnog napada, objavio je na svom Tviter profilu:

- Miroslavu Milenović već duže vreme prate N. N. lica. O svemu je na vreme obavestila nadležne organe. Niko ništa nije preduzeo - napisao je Ninić, a ubrzo i objavio post u kojem ističe da je Milenovićeva inicijator i koordinator izrade izveštaja o oglašavanju i promociji institucija javnog sektora, koji je upravo završen.Još uvek nije poznato ko su napadači ni motiv napada, ali, kako je izjavila za N1, Milenovićeva veruje da je ovaj napad u vezi sa objavljivanjem predstojećeg izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije. Naime, nakon izveštaja o „Diposu“, savet je pripremio novi izveštaj o medijima. Na pitanje televizije N1 da li je ovaj napad prijavila, ona je odgovorila da nije jer „nema više poverenja“.Milenovićeva je članica saveta koji je osnovan 11. oktobra 2001. odlukom Republike Srbije. Savet je stručno, savetodavno telo Vlade Srbije sa zadatkom da sagleda aktivnosti u borbi protiv korupcije i da predlaže Vladi mere koje treba preduzeti u cilju efikasne borbe protiv korupcije. Uloga saveta je i da prati sprovođenje tih mera, kao i da daje inicijativu za donošenje propisa, programa i akata u toj oblasti. Predsednica ovog saveta bila je i Verica Barać, koja je preminula pre tri godine.

Sličan napad u avgustuSARADNIK SAVETA NAPADNUT S LEĐAIzvršni direktor NVO Centar za vladavinu prava, ali i saradnik Saveta za borbu protiv korupcije i antikorupcijskog portala Pištaljka Ivan Ninić i sam je bio žrtva napada krajem avgusta ove godine. On je u toku noći pretučen ispred ulaza u zgradu u kojoj živi. Njega su nepoznata dvojica mladića napala s leđa i udarala ga metalnim štanglama. Zbog napada na njega protestovao je savet, kao i NUNS i UNS.

BiografijaBOGATO ISKUSTVO MILENOVIĆEVEMilenovićeva je rođena 1963, a 1984. diplomirala je na Univerzitetu u Beogradu. Pre jedanaest godina na Fakultetu političkih nauka stekla je sertifikat specijaliste za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala.U Ministarstvu finansija bila je šef jedinice za restrukturiranje javnih preduzeća. Učestvovala je u pisanju Zakona o računovodstvu i reviziji, a stekla je i sertifikate s kurseva za ovlašćenog računovođu pri Udruženju računovođa i revizora Srbije, kao i kod ACCA u Velikoj Britaniji, Evropskog centra za mir i razvoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track