LUMPOVALI U BEČU: Načelnik policije u provodu s kriminalcem s poternice!
Foto: Kurir Austrija

Jedan od čelnika policije u Smederevu fotografisan u neprikladnom društvu

LUMPOVALI U BEČU: Načelnik policije u provodu s kriminalcem s poternice!

Crna Hronika -
Zoran Blagojević iz PU Smederevo uslikan sa Zoranom Barnićem, koga srpska policija traži zbog nanošenja teških telesnih povreda, dilovanja droge i razbojništva

SMEDEREVO - Zoran Blagojević, načelnik Odeljenja za privredni kriminal u PU Smederevo, lumpovao je u Beču s Predragom Barnićem, za kojim je raspisana Interpolova poternica. Da stvar bude gora, Blagojević je znao da je Barnić u bekstvu, ali mu to nije smetalo da se s njim provodi u bečkom restoranu.Na fotografiji do koje je Kurir došao vidi se kako policajac i begunac od zakona uživaju u provodu s grupom devojaka i zajedničkim prijateljem. Inače, za Barnićem je raspisana poternica zbog nanošenja teških telesnih povreda, dilovanja droge i razbojništva.Poznaju se iz škole- Zoran i Predrag se poznaju još iz školskih dana. Međutim, otkako je Barnić hapšen zbog teških krivičnih dela, Blagojević je prestao da se viđa s njim. Kako bi sakrili svoje prijateljstvo počeli su da se viđaju van granica naše zemlje. Tako je Blagojević nedavno posetio Barnića u Beču, gde on živi i radi s porodicom jer u Srbiju ne sme da dođe pošto je za njim raspisana poternica - priča izvor Kurira i dodaje:- Kad je na Fejsbuku osvanula fotografija, u policijskoj upravi u kojoj Blagojević radi kao načelnik privrednog kriminala nastao je haos. Na kolegijumu je ovaj propust ocenjen kao nedopustiv. Međutim, Blagojević je na poslu uspeo da zataška aferu, ali nije očekivao da će slika dospeti do medija.Nameštaju im pričeU smederevskoj policiji nam je rečeno da je Blagojević odsutan zbog bolesti deteta, a portparol PU Smederevo Saša Nikolić uputio nas je na Biro za saradnju s medijima MUP. S druge strane, Predrag Barnić je potvrdio da je Blagojević bio gost u njegovom restoranu u austrijskoj prestonici.- Naravno da poznajem Zorana, ali mislim da je glupo da pišete o tome. Ja sam bio na poternici, ali ovih dana čekam odgovor Apelacionog suda. Čoveku možete da napravite problem i to bez ikakvog razloga. Ja sam ugostitelj u Beču i u mom restoranu su bile mnoge poznate ličnosti. Zoran nema veze ni sa jednim mojim delom. Lobi iz Smedereva i Kosova namešta te priče - izjavio je Barnić za Kurir.

Odgovor iz MUPUNUTRAŠNJA KONTROLA ISPITAĆE SLUČAJSektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova ispitaće sporni slučaj.- Ukoliko se utvrdi da je bilo inkriminisanih radnji, policija će preduzeti adekvatne zakonom predviđene mere. Pred zakonom su svi građani jednaki i policijska značka i položaj neće štititi nikoga ko je na bilo koji način prekršio zakon - odgovoreno nam je u MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja