SAČEKUŠA ZA VLADIMIRA ZRELECA: Advokatu dugovali i funkcioneri MUP?!
Foto: Dragana Udovičić

Istraga posle napada u centru Beograda

SAČEKUŠA ZA VLADIMIRA ZRELECA: Advokatu dugovali i funkcioneri MUP?!

Crna Hronika -
Vladimir Zrelec (50), koji je teško ranjen u pucnjavi na Vračaru, pozajmljivao veliki novac podzemlju, ali i osobama na jakim pozicijama u policiji

BEOGRAD - Advokat Vladimir Zrelec (50), koji je teško ranjen u sačekuši na Vračaru, pozajmljivao je novac ljudima iz podzemlja, ali i pojedinim visokim funkcionerima MUP. Kako Kurir saznaje, Zrelec je dva puta policiji prijavljivao ozbiljne pretnje.- Vladimir je u julu prijavio MUP pretnje i fizički napad N. N. osobe, a pre deset dana takođe je prijavio ozbiljne pretnje koje je dobijao. Međutim, niko ništa nije preduzeo i vidite šta se dogodilo - priča Vladimirov poznanik, i dodaje da Zrelec jeste nekim ljudima dao novac, ali ne na kamatu.Istraga o napadu na advokata vodi se u više pravaca.- Ispitali smo neke svedoke, a posebno su interesantni njegovi kontakti. Sve to detaljno proveravamo, posebno nakon saznanja da mu neki ljudi duguju novac. Na tom spisku su osobe koje imaju veze s kriminalom, zatim tu ima i viđenijih osoba koji se nalaze na jakim pozicijama u društvu, a ima i visokih funkcionera u srpskoj policiji. On ima kontakte sa zanimljivim ljudima, sa ove, ali i s one strane zakona - objašnjava naš sagovornik iz istrage.On dodaje da se istovremeno ispituju i predmeti na kojima je Zrelec radio.- Proveravamo njegove klijente, ali i one koji su u tim predmetima bili na suprotnoj strani, saslušaćemo i njegove najbliže saradnike. Neki su već dali izjavu. Tražimo da li tu eventualno ima motiva. Pored toga, u istrazi nismo zaobišli ni njegovu porodicu. Njegova supruga je sudija u Beogradu. Proveravamo i predmete koje je ona radila ili su još u postupku. Zasad još ne možemo da saslušamo Zreleca jer je u teškom stanju - priča izvor.Na Zreleca je pucano iz „alfa romea 159“ bele boje.- Kad je Zrelec preksinoć oko 20 sati izašao i seo u svoj automobil „reno senik“, napadači su prišli do njega i s mesta suvozača ispaljeno je šest hitaca, a tri su ga pogodila u donji deo leđa - kazao je sagovornik Kurira.Vladimir je advokat Miloša Delibašića, optuženog za učešće u ubistvu Miloša Vidakovića u Budvi, u julu 2013, kao i za pljačku „Izrael dajmond centra“ 2008. u Beogradu. Na saslušanje je pozvana i majka Miloša Delibašića, s kojom se Zrelec navodno sreo neposredno pre ranjavanja.Inače, on je bivši advokat Slobodana Šaranovića, optuženog za ubistvo Nikole Bojovića.

Bori se za životDVA METKA IZVAĐENA, TREĆI OSTAOVladimir Zrelec preksinoć je dovezen u Urgentni centar u kritičnom stanju.- Operacija je dugo trajala jer je sa tri metka pogođen u jetru i pankreas. Dva su izvađena, dok je jedan i dalje u telu. U zavisnosti od njegovog daljeg stanja pokušaćemo kasnije da izvadimo i treći - kažu lekari.

Ugledna porodicaOTAC BIO DIREKTOR „JATA“Stanari zgrada u blizini advokatske kancelarije u kojoj radi Zrelec kažu da on potiče iz ugledne porodice.- Vladimirov otac Miljenko preminuo je pre 14 godina. Bio je visoki funkcioner, a jedno vreme i direktor „Jata“. Vladimir je u to vreme kao advokat zastupao „Jat“.On dodaje da se Zrelec tri puta ženio do sada i da ima nekoliko dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track