VANDALIZAM U SKELI KOD OBRENOVCA: Provalnici demolirali crkveni dom i odneli 84.000 dinara
Foto: Čitalac Kurira

Lomili ormare, bacali knjige i krstove

VANDALIZAM U SKELI KOD OBRENOVCA: Provalnici demolirali crkveni dom i odneli 84.000 dinara

Crna Hronika -
OBRENOVAC - Nepoznate osobe obile su sinoć oko 19 časova crkveni dom u selu Skela kod Obrenovca i iz kase ukrali 84.000 dinara.

Kako Kurir saznaje, razbojnici su razbili prozor crkvenog doma, kroz koji su ušli u prostoriju, a zatim pre pljačke uskledio je pravi vandalizam.

Provalnici su najpre pobacali knjige sa polica, izlomili ormare i bacili krst na pod, a onda obili kasu iz koje su ukrali 84.000 dinara koje su bile namenjene za izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Provalu je otkrio sveštenikTomislav Alimpić koji je o provali i krađi obavestio obrenovačku policiju, kada se oporavio od šoka.

Foto. Čitalac Kurira
Foto. Čitalac Kurira

- Ova provala je nas Skeljane strašno pogodila, a posebno krađa novca za izgradnju crkve Svetog Vasilija Ostroškog koja se gradi preko puta crkvenog doma. Borimo se za svaki dinar da hram što pre izgradimo, a sada smo opet na nuli zbog provalnika. Za provalu, a još više za vandalizam nemamo nikavog opravdanja da neko baca crkvene knjiga i krst je za svaku osudu. Verujemo u policiju da će ovaj slučaj brzo rešiti jer su građani veoma uznemireni da se oni mogu naći na meti, kaže za Kurir predsednik Mesne zajednice Skela Života Mirčetić

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track