STRAVIČNO: Davio sam druga dok nije izdahnuo!
Foto: Shutterstock

Ubica priznao zločin

STRAVIČNO: Davio sam druga dok nije izdahnuo!

Crna Hronika -
Posvađali smo se i snažno sam ga uhvatio za vrat. Umro je posle nekoliko trenutaka, rekao je Mirko K., koji je ubio Dušana Radua iz Kikinde

KIKINDA - Predajem se, ubio sam svog druga - rekao je policajcima Mirko K. (53), koji se ušao u zgradu policijske stanice u Kikindi i priznao da je posle svađe ubio Dušana Radua (67).Zločin se dogodio u četvrtak uveče u baraci u Kikindi, u kojoj je Dušan živeo sam.- Posle svađe Mirko je nasrnuo na Dušana, uhvatio ga za vrat i stezao dok nesrećni čovek nije izdahnuo. Ubica je nakon toga napustio mesto zločina i peške se uputio do zgrade kikindske policije. Ušao je unutra i dežurnim policajcima ispričao šta se desilo. Mirko K. je inače rođen u Nakovu kod Kikinde, ali je bio prijavljen u Šapcu - kaže sagovornik Kurira blizak istrazi.U lošem društvuVerica Pajtin (72) živi preko puta Dušanove barake.- Ništa sumnjivo kobne noći nisam primetila ni čula. Tek kad je došla policija, saznala sam da je ubica udavio Dušana, a onda otišao i prijavio se - rekla je Verica.Ona objašnjava da su kod Dušana često odsedali neki njoj nepoznati ljudi, s kojima se on družio.- Dovodio je u svoju baraku druge muškarce. Često se iz njegovog sirotinjskog doma našim zajedničkim dvorištem, u kojem živi još nekoliko porodica, razlegala galama. Šta smo mogli? Ćutali smo i trpeli. Dušan i njegovi kompanjoni znali su da se posvađaju, pa i potuku. Na kraju se Dušanovo druženje s tim sumnjivim osobama završilo na najgori mogući način. Znam da pokojni Dušan ima dva sina, ali mi nije poznato gde oni stanuju - priča Verica.U kikindskom Centru za socijalni rad i Crvenom krstu potvrdili su da je Dušan živeo sam i da se izdržavao od socijalne pomoći i obroka koje je dobijao u narodnoj kuhinji. Ovih dana je prikupljao neophodnu dokumentaciju jer je želeo da ga smeste u gerontološki centar:

Mesto zločina... Verica Pajtin pokazuje kuću u kojoj je ubijen Radu
Mesto zločina... Verica Pajtin pokazuje kuću u kojoj je ubijen Radu

Bio socijalni slučaj

- Dušan je dvadesetak godina dolazio u narodnu kuhinju po hranu. Zimi je obilazio supermarkete u centru grada i provodio vreme u hodniku grejući se. Voleo je da popije, a sasvim sigurno, nije dovoljno vodio računa o sebi - kazala je za Kurir Aranka Felbab, sekretarka kikindskog Crvenog krsta.Obdukcija je potvrdila nasilnu smrt, a osumnjičenom Mirku K. je određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je izvršio ubistvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track