KURIR TV: Džihadista iz aviona upiškio se u gaće na saslušanju
Foto: čitalac Kurira

Plakao kod tužioca

KURIR TV: Džihadista iz aviona upiškio se u gaće na saslušanju

Crna Hronika -
Džihadista Rakan Mdonat, Jordanac sa američkim pasošem, koji je u nedelju pokušao da na 11.000 metara otvori avion iznad Alpa, na saslušanju se tresao kao prut i govorio da mu je potrebna pomoć.

Izvor Kurira iz policije kaže da se po njegovom ponašanju odmah moglo zaključiti da je reč o psihički bolesnom čoveku.

- Kada je po sletanju priveden tresao se, plakao, lomio prste i mrmljao... Nikako nije mogao da se koncentriše na pitanja i da na njih odgovori. Pominjao je porodicu, tvrdio da on neme veze sa teroristima i džihadistima, da je bolestan i da mora da se leči. Ma plakao je kao malo dete, čak se i upiškio - priča izvor Kurira.

U srpskim bezbednosnim strukurama nam je rečeno da ga nema u evidenciji eventualnih pripadnika neke radikalne islamističke organizacije.- Ne prolazi nigde, proverili smo i sa kolegama u inostranstvu. Informaciju koju smo dobili od policije i porodice jeste da je reč o ozbiljnom psihičkom bolesniku kome je potrebno lečenje - priča izvor Kurira.

Podsestimo, prava drama odigrala se u nedelju na letu iz Frankfurta za Beograd. Američki državljanin, poreklom iz Jordana, pokušao je da tokom leta otvori vrata "Lufthanze".

Negde iznad Austrije pokušao je da otvori vrata kabine u čemu su ga sprečili kabinsko osoblje, pomoćni trener rukometnog kluba "Vojvodina" Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcegde.

Putnika su do kraja leta čuvali Mirković i Rastvorcev, a avion "Lufthanze" je bezbedno sleteo u 12.45, kada su i ostali putnici saznali za incident, nakon što im je to saopštila policija.

Njemu je , na predlog Trećeg osnovnog tužilaštva određeno je zadržavanje 48 sati zbog izazivanja opšte opasnosti.

EKSKLUZIVNO POGLEDAJTE VIDEO KAKO JE UHAPŠEN RAKAN MDONAT

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track