ZAPLENA NA HORGOŠU: Drogu krio u čarapama
Foto: Uprava Carina

Carinici u akciji

ZAPLENA NA HORGOŠU: Drogu krio u čarapama

Crna Hronika -
BEOGRAD - Srpski carinici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja preko pola kilograma narkotika, nalik na kokain i spid, saopštila je danas Uprava carina.
1 / 4 Foto: Uprava Carina

Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina su 5. decembra, sat vremena po ponoći, prilikom detaljnog pregleda, u podu automobila "golf 4", makedonskih registarskih oznaka, ispod patosnice suvozača, najpre otkrili namenski napravljen „bunker" i u njemu paket uvijen u čarapu.

Ispostavilo se, da se u vakumiranom pakovanju, premazanom žutom lepljivom materijom vrlo neprijatnog mirisa, nalazi bela praškasto-grumenasta materija, a veštačenjem će biti utvrđeno o kojim supstancama je reč. Tokom daljeg pregleda, iz bunkera je izvađena je još jedna čarapa, čiji je sadržaj ciglastog oblika takođe bio vakumiran i premazan lepljivom žutom supstancom neprijatnog mirisa.

Merenjem je utvrđeno da je prvi paket težak oko 300 grama, a drugi nešto preko 250 grama.

Automobilom u kojem su otkriveni narkotici putovala su dvojica makedonskih državljana albanske nacionalnosti, stari 28 i 34 godine, koji su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa osim ličnih stvari, a onda se po otkrivanju prvog paketa narkotika, jedan od njih onesvestio i završio u subotičkoj bolnici. Putnici su zajedno sa opojnom drogom predati u dalju nadležnost policije i suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track