JORDANAC IZ AVIONA U PRITVORU: Hteo u Srbiji da se oporavi od razvoda
Foto: čitalac Kurira

Smirio se iza rešetaka

JORDANAC IZ AVIONA U PRITVORU: Hteo u Srbiji da se oporavi od razvoda

Crna Hronika -
Rahan Jehad Zuhair Donat (29) koji se sumnjiči da je uzgozio živote putnika "Lufthanzinog" aviona, na letu Frankfurt - Beograd, dobro se snalazi u pritvoru a ovde planirao da ostane neko vreme nakon razvoda

- Iako je imao psihičkih tegoba Rahan nije smešten u pritvorsku bolnicu već se nalazi u klasičnom pritvoru. Sarađuje sa čuvarima i lekarima , nema posebne prohteve ali je uglavnom ćutljiv. On je navodno imao nameru da jedno vreme ostane u Srbiji kod oca Džehada koji živi u blizini Kraljeva. U razgovoru smo saznali da je bio rastrojstvu zbog nedavnog razvoda koji je teško podneo a ovde je hteo da se oporavi. Iako živi u Čikagu on studira Pravni fakultet u Amanu. Američko državljanstvo je dobio pošto je rođen u SAD - priča sagovornik Kurira iz pritvorske jedinice.

Njemu je ove nedelje određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, a osumnjičeni je zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Amerikanac jordanskog porekla Rahan Jehad Zuhair Donat je tokom leta iznad Austrije pokušao da otvori vrata aviona.

Njega su, međutim, savladali osoblje aviona i rukometaši Vojvodine, koji su se vraćali sa gostovanja u Portu. Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" preuzela ga je srpska policija.

Tokom saslušanja on je tvrdio da se ničega ne seća.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track