KOTAO RAZNEO RADNIKA I ZGRADU: Bivši nastavnik popravljao grejanje da deci ne bude hladno za slavu!
Foto: Kurir štampano

Tragedija na Svetog Nikolu

KOTAO RAZNEO RADNIKA I ZGRADU: Bivši nastavnik popravljao grejanje da deci ne bude hladno za slavu!

Crna Hronika -
Mile Lazendić (43) iz Apatina poginuo pokušavajući da popravi grejanje za Dom učenika kako im ne bi ostali hladni radijatori na veliki praznik

APATIN - Mile Lazendić (43), radnik na održavanju grejanja u Tehničkoj školi u Apatinu, poginuo je posle eksplozije kotla za centralno grejanje. Od strahovite eksplozije objekat u kojem je smešten kotao potpuno se urušio, a radnik preminuo je pod ruševinama.Nesreća se dogodila u subotu uveče, na dan slave Sveti Nikola, kad je Lazendić pokušao da otkloni kvar jer u objektima koje je grejao kotao nije bilo grejanja.

Žrtva... Mile Lazednić
Žrtva... Mile Lazednić

Grejanje za Dom učenika- To se dogodilo oko 17.30. Čuli smo jaku eksploziju i kad smo izleteli iz kuće, videli smo da se dogodila u krugu škole - priča jedan od očevidaca.Objekat kotlarnice je stotinak metara udaljen od glavne zgrade škole i još malo dalje od Doma učenika. Naslonjen je na zgradu u kojoj se obavlja tehnički pregled vozila, a preko puta je radionica za praktičnu nastavu. Sreća u nesreći je, kažu očevici iz susednih kuća, što je bio neradni dan i nije bilo nikog u krugu škole.- Radio je sam u popodnevnoj smeni. Iako je vikend, grejanje je radilo zbog Doma učenika i sportske hale. Mile je primetio da su radijatori hladni i otišao da proveri da li je u pitanju kvar. Strahovao je da učenici ne ostanu u hladnim sobama i to baš na Svetog Nikolu. Šta se dalje tačno dešavalo, verovatno će biti otkriveno nakon istrage - kažu radnici u školi i dodaju da je stradali bio odličan majstor i uzoran radnik.- Godinama je predavao metalostrugarstvo, a kad je ovaj predmet ukinut, prebačen je na održavanje grejanja i tehnički pregled - rekli su naši sagovornici.

Ostavio dvoje deceKomšije porodice Lazendić još ne mogu da poveruju u tragediju koja se dogodila.- Mile je bio divan čovek. Vredno je radio, trudio se oko porodice. Živeo je tu, u ulici, sa suprugom Tinom i dvoje dece, sinom srednjoškolcem i ćerkom koja pohađa osnovnu školu. Inače, dečak ide u školu u kojoj je i Mile radio. U prizemlju kuće živi njegov teško bolesni otac, koji je nepokretan. Njega su Mile i Tina čuvali - rekle su nam komšije.Lazendić će biti sahranjen danas u 15 časova na gradskom groblju u Apatinu. Nastava u Tehničkoj školi je otkazana do daljeg.

Novi kotaoPEĆ REDOVNO SERVISIRANANa kapiji škole juče se vijorio crni barjak, a u krugu u tišini radnici i jedan bager uklanjali su ruševine. Novi kotao za grejanje postavljen je pre četiri godine, a godinu kasnije izgrađeni su i novi odžaci. Peć je pred svaku grejnu sezonu, kako saznajemo, redovno servisirana.- Ovo je bila tek treća sezona rada ovog novog kotla na ugalj. Redovno je rađen servis, pred svaku sezonu. O tome smo vodili računa pošto dobro znamo kolika opasnost preti ako je kotao zastareo i zapušten - kaže jedan od Lazendićevih kolega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track