SRAMOTNO: Policajac (48), koji je pokušao da obljubi devojčicu (13) pušten na slobodu!
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Prema saznanjima, sudija za prethodni postupak pustio je osumnjičenog da se brani sa slobode, iako s

SRAMOTNO: Policajac (48), koji je pokušao da obljubi devojčicu (13) pušten na slobodu!

Crna Hronika -
BOR - Policajac B.Đ. (48) iz Majadpeka, po naredbi Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, uhapšen je i zadržan u policijskom pritvoru zbog sumnje da je pokušao da obljubi devojčicu.

Kako Kurir saznaje, B.Đ. je tokom vikenda, u subotu i nedelju, pratio 13-godišnju devojčicu. Počeo je sa propitivanjem, odakle je, gde ide u školu, a potom je pozivao da dođe kod njega na sok, a nekoliko puta je pokušao da je uhvati za ruku i odvede kod njega.

Devojčicu je pratio dva dana, a kada bi se našla između zgrada gde ima manje prolaznika, B.Đ. bi pokušavao da joj se približi. Jednom prilikom je čak pritisnuo uz zgradu, a preplašena devojčica je uspela da pobegne i ispriča sve roditeljima.

Slučaj je prijavljen Osnovnom tužilaštvu u Negotinu, koji je podneo zahtev borskoj policiji da se službenik uhapsi. Međutim, kako saznajemo, sudija za prethodni postupak pustio je osumnjičenog da se brani sa slobode, iako su policija i nadležno tužilaštvo tražili određivanje pritvora do 30 dana.

Pao na poligrafu

Kurir nezvanično saznaje da je privedeni policajac na prvom saslušanju poricao da je opsedao devojčicu. Međutim, kada je podvrgnut poligrafskom ispitivanju pokazalo se da ne govori istinu.

Posle toga određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati a potom će biti predat nadležnom tužiocu.

(D.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track