RAZBOJNICI MUČILI BRAČNI PAR: Kažite nam gde su pare, inače sečemo prste!
Foto: Nemanja Pančić

Drama u Begaljici

RAZBOJNICI MUČILI BRAČNI PAR: Kažite nam gde su pare, inače sečemo prste!

Crna Hronika -
Predstavili su se kao radnici EDB, potom su vezali i tukli suprugu i mene i na kraju pobegli sa 7.000 dinara, kaže Rajko Janićijević iz Begaljice

BEOGRAD - Tri nepoznata muškarca i jedna devojka, predstavljajući se kao radnici „Elektrodistribucije Beograd“, upali su u kuću Rajka Janićijevića u Begaljici kod Grocke i opljačkali ga.Posle neviđene torture i pretnji smrću Rajku i njegovoj supruzi razbojnici su odneli 7.000 dinara. Janićijević objašnjava da je te večeri sedeo u dnevnoj sobi kad je u dvorištu primetio tri muškarca i devojku. Imali su, kako kaže, od 25 do 30 godina.Odneli sav novac- Otvorio sam vrata i pitao ih koga traže, a oni su mi rekli da su iz EDB, da su došli u kontrolu sata i da provere da ne krademo struju. Pokazao sam im sat i pošli su u kuću. Pitali su me da li imam još nekog u kući, odgovorio sam im da je supruga u sobi - priča Janićijević, koji je posle traume koju je preživeo hteo da se uveri da mu je u posetu zaista došla ekipa Kurira.On dodaje da je gostima ponudio da sednu.- Međutim, dva momka i devojka krenuli su u sobu u kojoj se nalazila moja žena. Skočili su na nju. Oblepili su joj usta trakom i počeli da joj vezuju ruke. Treći muškarac, koji je bio iza mene, u istom trenutku me je s leđa uhvatio za vrat i udario po nogama. Rekli su da su iz policije i da moramo da ćutimo - priča potreseni čovek i dodaje da su odmah tražili novac.- Počeli su da viču na mene. Jedan je rekao: „Nemoj sad da mi umreš“ i nastavio da mi iza leđa vezuje ruke. Vikali su: „Reci gde su ti pare, iseći ćemo vam prste, ubićemo vas, kaži gde kriješ pare!“ Imao sam oko 3.000 dinara u dnevnoj sobi, rekao sam im da su tamo, a potom su prevrnuli ženinu torbu i tu našli još oko 3.000-4.000 dinara - kaže Janićijević.Premetačina po kućiPljačkaši su potom počeli da preturaju po kući.- Tražili su nakit i još novca, kazali su da su čuli da dajem novac na kamatu. Naravno da to nije tačno, nedavno sam otišao u invalidsku penziju. Preturili su sve, trajalo je to više od pola sata, a kad nisu našli to što su tražili, devojka je pokupila ženinu šminku - lakove za nokte, karmine. Nakon premetačine pljačkaši su pobegli i ostavili nas vezane, ali sam nekako uspeo da se oslobodim i pozovem pomoć - navodi sagovornik Kurira.

Dobili na vremenuISEKLI TELEFON I RAZBILI MOBILNIKad se nesrećni par oslobodio, primetili su da im je telefonska žica isečena i da su im mobilni telefoni slomljeni.- Mobilni su verovatno bacili na pod i zgazili ga pre nego što su otišli kako bi imali vremena da pobegnu - kaže Janićijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track