PROTEST ZBOG SISTEMATIZACIJE RADNIH MESTA: Predsednik Sindikata policije Sloga stupio u štrajk glađu
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

Nejasni kriterijumi

PROTEST ZBOG SISTEMATIZACIJE RADNIH MESTA: Predsednik Sindikata policije Sloga stupio u štrajk glađu

Crna Hronika -
Predsednik Sindikata policije Sloga Dragan Žebeljan počeo je jutros štrajk glađu zbog nejasnih kriterujema kojim se zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova proglašavaju tehnološkim viškom.

Kako je najavio, on će se tokom štrajka glađu nalaziti na svom radnom mestu.

On je ranije po nejasnim kriterijumima iz Ministarstva unutrašnih poslova prebačen u Sektor za vanredne situacije, i jedini je predsednik sindikata koji je trenutno obuhvaćen izvršenom sistematizacijom radnih mesta koja od nove godine predviđa otpuštanje.

Podsetimo, Žebeljan je u žižu javnosti dospeo 2013. godine, kada je Prvo osnovno tužilaštvo zatražilo od MUP Srbije prikupljanje informacija o njemu, pod sumnjom da je koristio službeni računar i fotoaparat za upoznavanje i ugovaranje sastanaka sa mladićima preko “Fejsbuka”, ali i slikanja neprimerenih fotografija koje je objavio na toj društvenoj mreži a zbog kojih je i dobio nadimak "Golać". Neki od mladića sa kojima je Žebeljan ugovarao sastanke su maloletnici, te je tužilaštvo njegov slučaj okarakterisalo i kao pedofiliju.

Međutim, Žebeljan je redakciji Kurira dostavio uverenje Prvog osnovnog suda u Beogradu da protiv njega nije pokrenuta istraga niti se vodio postupak za bilo koje od navedenih krivičnih dela.

(N1/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track