DIREKTORKA NEGIRA: Kunem se, nisam kriva za smrt svoje koleginice
Foto: Milica Milovanović

Sandra Popović o tragediji

DIREKTORKA NEGIRA: Kunem se, nisam kriva za smrt svoje koleginice

Crna Hronika -
Imam saznanja, a i za to postoji dokumentacija, da je ona i ranije u nekoliko navrata pokušavala da izvrši samoubistvo, naglašava direktorkka

NIŠ - Užasno sam potresena, ali ne mogu da prihvatim odgovornost za nešto sa čim nemam veze. Nisam kriva za smrt moje koleginice Tatijane - izjavila je za Kurir Sandra Popović, direktorka Doma učenika srednjih škola u Nišu.Vaspitačica Tatijana Lužanin (47) skočila je u nedelju sa osmog sprata solitera, a navodno razlog samoubistva je njen sukob s direktorkom.Teške optužbeSandra Popović kaže da je tek juče ujutro saznala za tragediju jer se nalazi u Nemačkoj.- Kunem vam se da ni na koji način nisam skrivila njenu smrt i strašno mi teško pada što me za to optužuju. Imam saznanja, a i za to postoji dokumentacija, da je ona i ranije u nekoliko navrata pokušavala da izvrši samoubistvo - naglašava naša sagovornica.Miroslav Aleksić, brat Tatijane Lužanin, kaže da se ona nije žalila.- Imala je dobar život, svoj stan, posao, dobrog sina. Nije imala nikakvih problema zbog kojih bi podigla ruku na sebe osim tog konflikta s direktorkom - kaže Aleksić.On dodaje da se sa sestrom poslednji put video pre desetak dana, a nakon toga su se nekoliko puta čuli telefonom.- Rekla mi je da joj je direktorka došla na vrata i da ju je napala. Posavetovao sam je da se obrati policiji, jasno je bilo da ona nema šta da traži pred njenim stanom. Mislio sam da će se to rešiti, nisam mogao da pretpostavim da ju je to toliko mučilo - priča Aleksić.Niko od njenih kolega nije želeo da komentariše ovaj događaj, čak ni oni koji tvrde da su žrtve mobinga direktorke.Podnela prijavu- Moj problem je mali u odnosu na ono što se Tanji desilo. Sad nisam u stanju, moramo sad imati poštovanja prema tom strašnom činu i ne stavljati ga u drugi plan zbog manjih stvari - rekla je koleginica nastradale vaspitačice.Kako saznajemo, neposredno pre smrti vaspitačica je protiv direktorke podnela krivičnu prijavu zbog fizičkog napada. Kako nam je potvrđeno u Policijskoj upravi Niš, njena prijava je prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu.(M. M.)

Tatijanine kolegeMOGLO JE DA SE SPREČIRadnici Doma učenika u Nišu kažu da se smrt vaspitačice možda mogla sprečiti da su nadležni reagovali na vreme.- Upućen je dopis Ministarstvu prosvete i upozoreno je na stanje u domu. Ovo je dugo bila najbolja ustanova, a onda je sve pošlo naopako otkako je Sandra Popović došla za direktorku. Međutim, ništa se nije desilo - rekle su Tatijanine kolege.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track