Maloletni napadač Vukašinu Simiću (15) bodežom presekao aortu, a njegovog druga ubo nekoliko puta u stomak. Sukob se dogodio nakon rođendanske proslave u centru Vršca

VRŠAC - Petar N. (17) (na fotografiji desno) iz Vršca uhapšen je zbog sumnje da je ubio Vukašina Simića (15) (na fotografiji levo) i teško ranio Mihaila V. (15) u noći između nedelje i ponedeljka na ulici u Vršcu. Osumnjičeni je posle svađe Simića ubo bodežom u vrat i presekao mu aortu, a njegovog druga ranio u stomak. Mladići su se navodno sukobili zbog duga od 250 dinara (?!).

Prema prvim informacijama, osumnjičeni i žrtve su zajedno bili na proslavi rođendana u centru Vršca.

Galama i povici

- Prema prvim informacijama, koje još nisu potvrđene, Petar N. je jednom od dvojice mladića dugovao 250 dinara. Navodno su ga oni i još jedan njihov drug na rođendanu zbog toga prozivali i pravili šale na njegov račun - priča za Kurir izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, Petar N. je u jednom trenutku krenuo kući.
- Međutim, stradali Vukašin, Mihailo i još jedan dečko krenuli su za njim. Navodno su ga pratili i dobacivali mu na ulici, a onda je ubrzo došlo do sukoba. Osumnjičeni je izvadio bodež koji je nosio i zamahnuo prema njima. Simića je, po svemu sudeći, ubo u vrat i presekao mu aortu, a Mihaila je ubo u stomak nekoliko puta. Treći dečko koji je bio sa njima nije povređen. Napadač je nakon toga pobegao, ali je ubrzo uhapšen u blizini svoje kuće, koja je nedaleko od mesta zločina - rekao je izvor Kurira iz istrage.

Mladić koga smo juče zatekli na mestu na kome se desila tragedija kaže da su napadač i žrtve odranije bili u sukobu.
- Oni su i pre bili u svađi. Koliko sam čuo, na tom rođendanu ponovo su se zakačili, a onda su se obračunali na ulici. Pošto su se i ranije sukobljavali, ko zna šta se sve tu dešavalo i koji je pravi razlog sukoba - kaže momak koji nije želeo da mu objavimo ime.

Stanare koje žive u Ulici Dimitrija Tucovića juče ujutru šokirala je jeziva slika velike količine krvi na trotoaru. Oni ističu da su čuli galamu, ali da niko ni slutio nije šta se zapravo desilo.
- Čula sam sinoć nekakvu viku, a kada sam pogledala s prozora, videla sam grupu mladića. Videlo se da je tuča u pitanju, ali ne znam zbog čega. Neko je nekoliko puta viknuo „Petre, Petre“, a onda sam videla jednog dečaka koji se drži za stomak - priča uznemirena komšinica.
petar-n.vukasin-simic-mihailo-v.-.jpg
Nebojša Mandić, Sukob, 250 Dinara, Iz 

Roditelji zanemeli

Ona dodaje da su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali da su ubrzo stala neka kola.
- Taj mladić koji se držao za stomak pao je u kanal pored puta. Oni su ga podigli i ubacili u kola, verujem da su ga odvezli u bolnicu. Potom su se trojica mladića vratila na to mesto i nešto su uzeli iz kanala, ali nisam videla šta - navodi naša sagovornica i dodaje da je ubrzo stigla policija i zatvorila taj deo ulice.

U porodičnoj kući Simića jecaji i tuga. Vukašinovi roditelji zanemeli su od tuge.
- Ni oni ne znaju šta se tačno dogodilo. Ovo je velika tragedija za njih, pa i za ceo naš komšiluk - kratko nam je rekao jedan od komšija.

Očajna majka
MIHAILO STALNO PITA ZA VUKAŠINA

Majka povređenog Mihaila kaže da je njen sin sa nastradalim Simićem bio najbolji drug.
- Tog dečka koji ih je napao ne poznajem jer se, verovatno, nije ni družio sa mojim detetom. Ne znam šta se tačno dogodilo - rekla nam je majka očiju natečenih od suza.

Ona dodaje da je njenom sinu nožem povređen želudac i da ga je nakratko videla.
- On je u potpunom šoku. Stalno pita za Vukašina. Povrede su mu sanirane i, srećom, nije u opasnosti - rekla je majka ranjenog dečaka.