KRISTIJAN U PRITVORU MESEC DANA: Kriminalac sproveden u Istražni zatvor
Foto: Dragan Kadić

Zbog pretnje Tamari Đurić

KRISTIJAN U PRITVORU MESEC DANA: Kriminalac sproveden u Istražni zatvor

Crna Hronika -
BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor od 30 dana za Kristijana Golubovića, zbog oglašavanja na Fejsbuku, a u vezi sa učesnicom "Farme 6" Tamarom Đurić.

Golubović je uhapšen u utorak u Kraljevu, u jednom stanu.

Ranije danas, portparol tužialštva za visoko tehnološki kriminal (VTK) Tatjana Selukić rekla je da je pritvor predložen po svim zakonskim osnovima. Razlozi za određivanje pritvoru su - opasnost od bekstva, bojazan da će lice ponoviti krivično delo ili ga dovršiti, uticanje na svedoke i uznemirenje javnosti.

Goluboviću se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Njegov branilac Gvozden Grgur, koj je prisustvovao saslušanju, rekao je da je Golubović dao svoju izjavu tužiocu. Golubović je saslušan povodom poruke na Fejsbuku:

Tamara Đurić, Foto: Dragan Kadić
Tamara Đurić, Foto: Dragan Kadić

"Ona (Tamara Đurić) je zdrava i živa samo zato što sam ja naredio svima koji me obožavaju da ne smeju ni da je taknu, a kamoli da joj urade sve ono što zaslužuje".

Golubovića inače čeka služenje kazne od osam godina zatvora zbog preprodaje heroina, ali je nedavno po četvrti put zatražio odlaganje kazne zbog zdravstvenih razloga.

Sud je naložio dopunu medicinske dokumentacije, kako bi odlučio o njegovoj molbi, koja samim podnošenjem odlaže izvršenje kazne. Golubovića čeka izdržavanje svega četiri godine u zatvrou, pošto je polovinu kazne već izdržao u pritvoru koji mu se uračunava u kaznu.

Dva puta je odlagao izvršenje zbog rođenja deteta, a treći put krajem prošle godine zbog učešća na “Farmi” i obaveza prema produkciji tog realitija.

(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track