PALI U BAČKOM JARKU: 2 uhapšena zbog falsifikovanja dolara
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Organizovana grupa

PALI U BAČKOM JARKU: 2 uhapšena zbog falsifikovanja dolara

Crna Hronika -
Pripadnici MUP-a uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe falsifikovali novčanice u apoenima od 100 dolara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca, uhapšeni su B.S. (28) i D.Ć (35), navedeno je u saopštenju MUP- u kom se dodaje da su te osobe uhapšene u nastavku akcije suzbijanja falsifikovanja novca.

Kako se navodi, sumnja se da su uhapšeni bili članovi organizovane kriminalne grupe koja je delovala od februara 2013. godine do septembra prošle godine, a čiji je organizator bio Lj.M. koji je uhapšen mesec dana kasnije, u novembru.

Postoje osnovi sumnje da je on nabavio kompletnu opremu i materijal za izradu falsifikovanih novčanica, a nakon toga u iznajmljenim prostorijama u Bačkom Jarku, izrađivao falsifikovane novčanice u apoenima od 100 američkih dolara, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, taj novac je preko D.Ć, B.S. i ranije uhapšenog I.D. stavljao u opticaj na teritoriji Srbije i drugih zemalja u regionu.

U saopštenju piše i da se sumnja da su osumnjičeni deo organizovne kriminalne grupe čiji su pripadnici uhapšeni u septembru prošle godine, na teritoriji Srbije i Češke, a u okviru međunarodne saradnje policije i tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track