BANDIDOSI MI PRETE SMRĆU I TRAŽE 200.000 EVRA REKETA: Srbin godinama na meti moto-bande!
Foto: Www.banditosmc.com

Prolazi pakao

BANDIDOSI MI PRETE SMRĆU I TRAŽE 200.000 EVRA REKETA: Srbin godinama na meti moto-bande!

Crna Hronika -
Bajkeri mi šalju poruke: „Plati ili ćemo ubiti i tebe i tvoju porodicu!“ Prvo su mi tražili 100.000 evra, a sad duplo više, kaže za Kurir S. N. (38), koji je pobegao iz Švedske u Srbiju

ZRENJANIN - S. N. (38), državljanin Srbije i Švedske, tvrdi da ga godinama progone „bandidosi“, članovi međunarodne kriminalne grupe motociklista. Iako je zbog njih iz Švedske pobegao u Srbiju, oni mu i dalje prete smrću, kao i njegovoj porodici, i traže mu reket od 200.000 evra.

- Rođen sam u Švedskoj, gde sam i odrastao. Tamo sam otvorio restoran, a onda je Edi Paver, koji je sad drugi čovek u hijerarhiji „Bandidosa“ za Evropu i Aziju, ušao u klub. Živeo je u istom gradu kao i ja i hteo je da se dokaže, zbog čega je reketirao vlasnike lokalnih restorana. I od mene je pokušao da uzme novac, ali sam odbio da mu dam - priča S. N. za Kurir.Život u strahuKad je, kako kaže, postalo ozbiljno, prodao je restoran i preselio se u Zrenjanin.- „Bandidosi“ nisu znali da sam u Srbiji. A onda sam u januaru 2013. sa šestomesečnim detetom u rukama slučajno naleteo na Pavera. Bio je sa B. Ž., nekadašnjim vođom te bajkerske grupe u Srbiji. Paver je izvadio pištolj i uperio ga u mene. Odmah sam slučaj prijavio policiji, ali mi pretnje stižu i danas, tri godine kasnije - kaže S. N.Naš sagovornik navodi da živi u strahu, da je nekoliko puta završio u bolnici zbog visokog pritiska, a najviše se brine za trogodišnjeg sina, tek rođene bebe i supruge.- Iz principa im nikad nisam dao ni dinar. Bajkeri me često zovu i prete mi, šalju mi poruke: „Plati ili ćemo ubiti i tebe i tvoju porodicu!“ Prvo su mi tražili 100.000 evra, a sad 200.000. Dolazili su mi i do kuće, ostavljali poruke na automobilu, a onda sam stavio video-nadzor. U aprilu prošle godine pucali su na mene, ali me, srećom, nisu pogodili. Često se dešavalo da mi kolima preseku put. I na benzinskoj pumpi su mi pretili pištoljem. Ne mogu više ovako da živim - kaže S. N.Policija ćutiKako navodi, policiji je prijavio svaku pretnju i poruku koju je dobio od članova ozloglašene moto-bande, ali se ništa nije promenilo.- Policajci su dva-tri puta išli kod B. Ž., a on im je rekao da nema veze s tim i na tome se završilo. Kako sam čuo, on više nije vođa srpskog ogranka Bandidosa, već D. P. Kad su me presretali, s članovima grupe nekoliko puta bio je i Bogdan Ćuić, i to sam prijavljivao - napominje S. N., i dodaje:- Nakon ubistva Vladana Veličkovića u hotelu „Majdan“ u Beogradu, kog nisam poznavao niti sam čuo za njega, policiji je neko dojavio da krijem napadače. Policajci su došli i pretresli mi kuću. Slali su me i na poligraf. Pitao sam policajce ko im je dojavio da ja krijem napadače, a oni su mi rekli da je dojava bila pouzdana - kaže naš sagovornik.

Seju strah... Članovi moto-bande bave se raznim kriminalnim poslovima, foto www.bandidosmc.com
Seju strah... Članovi moto-bande bave se raznim kriminalnim poslovima, foto www.bandidosmc.com

Zrenjaninska policija nije nam odgovorila na pitanja šta je preduzela povodom ovih napada i pretnji.

Ko su „Bandidosi“KRIMOSI NA „HARLIJU“Moto-klub „Bandidosi“ osnovan je 1966. godine u TeksasuProcenjuje se da grupa ima 2.400 članova u 210 ogranaka u 22 zemlje„Bandidosi“ imaju ogranke i u gradovima u SrbijiNa teret im se stavljaju i najteža krivična dela, među kojima su ubistva i dilovanja narkotikaPripadnici grupe često se nazivaju „kriminalci na harli dejvidsonu“Prepoznatljivi su po tome što nose prsluke s imenom grupe

Tražen zbog ubistva„BANDIDOS“ PAO U BEOČINUDržavljanin Australije Bogdan Ćuić (27), za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, uhapšen je početkom juna u Beočinu zbog teškog ubistva u Australiji. Ćuić je bio u bekstvu od 2012, a policija ga je tražila da bi ga ispitala u vezi s ubistvom Džeka Lija (22) u brizbejnskom šoping-centru „Centro“ u Ejt Majl Plejnsu u Australiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track