MAJKA SILOVANOG DEČAKA (10) Viče i plače svake noći
Foto: Shuter

Seksualno zlostavljanje na bazenu u Beču

MAJKA SILOVANOG DEČAKA (10) Viče i plače svake noći

Crna Hronika -
Izbeglica iz Iraka mališana poreklom iz Srbije odvukao u kabinu na javnom kupalištu i napastvovao ga. Osumnjičeni se na saslušanju branio rečima da je imao previše seksualne energije

BEČ - Dečak koga je irački migrant (20) silovao u Beču poreklom je iz Srbije. Zlikovac je desetogodišnjaka odvukao u toalet na javnom bazenu i napastvovao ga. Dečak je pretrpeo toliko teške povrede da je morao da ostane u bolnici.Kako prenose austrijski mediji, porodica maloletne žrtve devedesetih godina se doselila u Austriju iz Srbije. Dečakova majka Dunja R., koja sama izdržava petoro dece, šokirala se kada je čula da se osumnjičeni na saslušanju branio činjenicom da je imao previše seksualne energije.

Strepi za sina... Majka Dunja R. foto Heute
Strepi za sina... Majka Dunja R. foto Heute

Pozvali je telefonom

- Nisam mogla da verujem kada sam čula šta je rekao, to je monstruozno. To je kao da ja odem sutra u banku da je opljačkam jer nemam dovoljno novca za svoju decu. Znam da fizičke rane mogu da se zaleče, ali rane na njegovoj duši možda neće moći nikad - rekla je Dunja R.Ona je ispričala šta se dogodilo kobnog dana.- Teško živimo, jedva sastavljamo kraj s krajem, ali moj sin mnogo voli da ide na bazen. Zato sam mu 2. decembra dala tri evra za Terezijenbad, javno kupalište u blizini naše kuće. Posle škole je otišao na bazen. Tri sata kasnije me je pozvao telefonom. Grcao je, pa nisam ni reč razumela. Onda je neko od osoblja uzeo telefon i rekao: „‘Molim vas, dođite, dete vam je seksualno napadnuto“ - izjavila je Dunja R. za austrijski list Hojte.
Ovde se napad dogodio... Kupalište Terezijenbad u austrijskoj prestonici, foto Heute
Ovde se napad dogodio... Kupalište Terezijenbad u austrijskoj prestonici, foto Heute

Ona je potom ispričala šta je zatekla na bazenu.- Kada sam došla, kroz staklena vrata sam ugledala svoje uplakano dete i muškarca u kupaćim gaćama sa lisicama. Moja sestra, koja je bila sa mnom, htela je da se baci na njega, ali su ga policajci odvukli i okružili - navodi dečakova majka.Ona je objasnila da je mališan na bazenu upoznao 15-godišnjeg dečaka čiji je pratilac bio Iračanin.- Kada je moj sin otišao da se istušira, zločinac ga je pozvao rukom. Goran je pomislio da mu nešto treba, ali ga je ovaj odvukao u kabinu. Vaspitavala sam decu da pomažu drugima. Danas moram da kažem nažalost - ističe Dunja R.Ona navodi da su njenom sinu mnogo pomogli članovi lokalne organizacije za zaštitu dece, koji su joj na raspolaganje stavili advokata, a detetu omogućili terapiju. Dunja se brine za budućnost svog sina.Plače svaku noć

- Ožiljci na njegovoj duši verovatno nikad neće zarasti. Moj sin sada može da zaspi samo ako uzima tablete za smirenje. Viče i plače svake noći. Kada vidi koliko sam očajna, okrene se na drugu stranu. Kao da je podigao zid oko sebe. U školi je spominjao samoubistvo. Zbog njegovog bola cela porodica je očajna - ispričala je majka.

Majka zahtevaPRVO U ZATVOR, PA DEPORTACIJAOsumnjičeni se na saslušanju branio time da je reagovao pod psihičkom prinudom jer je dugo bio bez seksa.- Želim da silovatelj mog sina bude deportovan, ali tek nakon što bude izdržao kaznu zatvora ovde. Čula sam da se pedofilima u zatvorima svašta dešava - izjavila je majka maloletne žrtve.

Besni na migrantePROTESTI ZBOG SILOVANJAPočetkom januara stotine demonstranata okupile su se u Kelnu u znak protesta protiv seksualnih napada i pljački koje su se dogodile tokom dočeka Nove godine u tom gradu, a nadrastičniji je bio slučaj u kom je jedna devojka grupno silovana. Napadi za koje su okrivljeni muškarci afričkog i arapskog porekla pojačali su pozive za veću kontrolu imigracione politike Nemačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track