RODITELJI NASTRADALI, TROJE DECE POVREĐENO: Marija (23) bila trudna, čekala četvrto dete!

Tragedija: Troje mališana ostalo bez oca i majke

RODITELJI NASTRADALI, TROJE DECE POVREĐENO: Marija (23) bila trudna, čekala četvrto dete!

Crna Hronika -
Marija Agatonović (23) i Slaviša Vasić (30) iz Rakitova poginuli, jedno njihovo dete zadobilo teške, a dvoje lakše povrede kad su se autom survali u Jošaničku reku

JAGODINA - Supružnici Slaviša Vasić (30) i Marija Agatonović (23) iz Rakitova kod Jagodine poginuli su sinoć, a njihovo troje dece je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći kod sela Dragocvet, na putu od Kragujevca prema Jagodini.

Marija je bila trudna i čekala četvrto dete.

Nesreća se dogodila oko 19.10 sati, kad je „opel kadet“ registarskih oznaka JA 037-CF, kojim je upravljao Vasić, iznenada skrenuo s kolovoza i survao se u Jošaničku reku.Vozilo je najpre udarilo u ogradu mosta, prevrnulo se na krov i upalo u korito Jošaničke reke, a na licu mesta je poginula Marija, koja je bila na mestu suvozača. Njen suprug Slaviša zadobio je teške povrede, kojima je na putu do jagodinske bolnice podlegao. Troje mališana bilo je na zadnjem sedištu.

Vozači koji su prolazili tuda, ali i meštani, koji su se ubrzo okupili, uspeli su da izvuku decu iz reke i odmah je prevezu u Jagodinu.

Dvoje dece s lakšim povredama je hospitalizovano u Jagodini. Jedno od njih ima prelom ključne kosti, a drugo ogrebotine. Treće, koje je zadobilo teže povrede, slomljen mu je kuk, prebačeno je na Institut za majku i dete u Beograd.Iz smrskanog automobila vatrogasci su dvadeset minuta vadili tela supružnika i decu, koja su bila u svesnom stanju.- Bili smo na licu mesta kad se to dogodilo, auto je sleteo s puta. Prišli smo odmah, pomogli vatrogascima i policajcima da ih izvade. Jedno dete je ispalo iz auta i ono nije bilo povređeno, dok je ostalo dvoje dece vidno povređeno.

Veliki boj meštana se okupio da pomogne i sve smo obavili za dvadesetak minuta - rekao je žitelj Dragocveta Đorđe Vasić.

Neprebol... Marijin brat na Fejsbuku oplakuje sestru
Neprebol... Marijin brat na Fejsbuku oplakuje sestru

Jedan od poznanika stradalih supružnika kazao je da je Marija bila trudna, preneo je portal Infocentrala.Porodica se vraćala iz sela Šuljkovca, gde su bili u posetili Marijinoj majci.Na licu mesta, sa ekipom policije, uviđaj je obavila zamenica osnovnog javnog tužioca u Jagodini Staša Petković Simić, ali o uzroku nesreće ne želi da se izjašnjava dok se ne ispitaju sve okolnosti.Nezvanično, veruje se da je nesreći kumovala neprilagođena brzina.

Uživao u automobilimaVOLEO BRZU VOŽNJUNa svom Fejsbuk profilu Slaviša nije krio ljubav prema brzoj vožnji, kao ni prema automobilima. A hvalio se i „opasnom mašinom“.

Ukleto mestoMOST VEĆ ODNOSIO ŽIVOTENa mestu gde su stradali supružnici Marija i Slaviša je spomenik kraj puta podignut nekome ko je tu izgubio život 1991. godine.- Ovaj most je crna tačka na putu, stalno se tu događaju saobraćajne nesreće - rekao je Ðorđe Vasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track