ČAČANI U STRAHU: Pljačkaši satarama i noževima napadaju usred dana

Na meti, prodavnice, stanovi, kuće

ČAČANI U STRAHU: Pljačkaši satarama i noževima napadaju usred dana

Crna Hronika -
ČAČAK – U pojedinim gradskim kvartovima Čačka svakodnevno se događaju razbojništva, a na meti pljačkaša su uglavnom manje prodavnice, ali i privatni stanovi.

Napadi razbojnika posebno su bili intenzivni protekle dve nedelje u ulicama kneza Miloša, cara Lazara i Obilićevom. Najdramatičniji događaj zbio se u prošlu nedelju kada su dvojica maskiranih napadača usred dana, oko 15 sati, opljačkala prodavnicu preko puta OŠ ’’Filip Filipović’’.

– Sa koleginicom sam pripremala predaju smene kada su u prodavnicu poput furije upala dvojica mladića. Imali su kapuljače na glavama i šalove preko lica, a u rukama su držali nož i sataru. Jedan od njih ljutito je rekao da mu damo pazar iz kase i cigarete, a drugi je gledao da li će neko da uđe. Valjda su bili nezadovoljni brzinom kojom im dajem novac, pa je jedan od njih satarom udario po tastaturi računara i upozorio me da požurim. Kada su uzeli ono što im je bilo potrebno pobegli su. Koleginica i ja smo bile skamenjene od straha. Odmah smo pozvale policiju. Bilo je pokušaja pljačke ove prodavnice i ranije, ali niko nije bio toliko drzak da to uradi po danu. Šta bi bilo da je u tom trenutku u radnji bilo neko dete – pita se prodavačica za portal Morava.info.

Pljačke po sličnom scenariju, ali u glavnom u večernjim satima, izvedene su u još nekoliko trgovinskih radnji. Kako nezvanično saznajemo, zbog ovih razbojništava uhapšeni su Čačanin V.M. i njegov saučesnik iz Kraljeva.

– Znali smo da se radi o istom tandemu jer su pljačke bile gotovo istovetne. Uzimali su novac, ali i cigarete, što ih je, u neku ruku i razotkrilo. Radi se o višestrukim povratnicima koji su vrlo nasilni i opasni, posebno u trenucima narkomanske krize – rekao je izvor iz čačanske policije.(Morava Info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track