Beko: Maja je rano uhapšena, mogla je da otkrije atentatora
Foto: Zorana Jevtić

Biznismen nezadovoljan istragom

Beko: Maja je rano uhapšena, mogla je da otkrije atentatora

Crna Hronika -
Ukoliko je Maja Adrovac bila jedini trag u istrazi, onda ona nije smela da bude privedena pre nego što istražitelje dovede do onog ko je pucao u mene, poručio je preko advokata Milan Beko

BEOGRAD - Milan Beko nezadovoljan je dosadašnjom istragom i smatra da optužena Maja Adrovac nije smela da bude uhapšena pre nego što istražitelje dovede do atentatora. Ovo je, kako saznajemo, juče rekao u Višem sudu u Beogradu advokat Zdenko Tomanović, branilac biznismena.Maja: Nisam krivaMaja Adrovac (32), koja je osumnjičena za pomaganje u pokušaju ubistva Milana Beka, ponovila je da nema nikakve veze s pucnjavom koja se dogodila 14. novembra 2014. godine u Ulici Andre Nikolića na Senjaku.- Nisam kriva. Detaljnu odbranu izneću na suđenju - kratko je rekla Maja Adrovac, koja je u Palatu pravde dovedena iz Centralnog zatvora, u kojem je od 17. jula prošle godine, kad je uhapšena.Milan Beko juče nije došao u Palatu pravde, ali je u njegovo ime govorio advokat Zdenko Tomanović.- Tomanović je naglasio da govori u ime svog klijenta i napomenuo da Milan Beko smatra da je pokušaj ubistva iskorišćen za politički marketing. Ukazao je da sumnjaju da istraga nije vođena kako treba jer, ako je Maja Adrovac bila jedini trag koji vodi do ubice, onda ona nije smela da bude uhapšena pre nego što istražitelje dovede do atentatora - kaže izvor Kurira iz suda.Kako navodi, advokat Tomanović zatražio je da sud pribavi izveštaj o tome po čijem je nalogu Maja uhapšena u julu prošle godine.- Rekao je i da je njegov klijent i dan-danas zgrožen činjenicom da je na njega neko uspeo da puca u najsigurnijem delu Beograda - dodaje on.Dala municijuMaja Adrovac je na dan pokušaja ubistva biznismena nepoznatoj osobi koja je pucala dala municiju za „magnum“ i CZ 95. Jednim pištoljem ubica je pucao u automobil, a drugim u Beka i njegovog vozača, a na čaurama je navodno pronađen njen DNK profil. U optužnici se ne navodi ime atentatora koji je ispalio hice u biznismena, koji je bio u svom automobilu.Dve žrtve u postupkuOdbrana je predložila da se izvrši rekonstrukcija, a branilac Maje Adrovac za Kurir je izjavio da se saglasio s većinom predloga zastupnika Milana Beka i dodao da je njima cilj da se sazna istina.- U ovom postupku postoje dve žrtve, a to su Maja Adrovac i Milan Beko. I naš cilj, kao i cilj oštećenog, jeste da se dođe do istine. Predložili smo rekonstrukciju dela događaja iz optužnice koji se odnosi na Maju Adrovac - objasnio je Majin branilac, advokat Momčilo Minić.

Pozdravila roditeljeADROVAC SE RASPLAKALA U SUDUSudsko veće dozvolio je juče, posle pripremnog ročišta, roditeljima Maje Adrovac da se nakratko pozdrave s njom.Oni su se u sudnici zadržali tek nekoliko minuta, posle čega su zatvorski stražari izveli uplakanu Maju Adrovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja