DOZIVALA MRTVE RODITELJE Devojčica (4) jaukala: Majko, probudi se, izađi iz kola!

Strašna sudbina

DOZIVALA MRTVE RODITELJE Devojčica (4) jaukala: Majko, probudi se, izađi iz kola!

Crna Hronika -
Preplašeno dete vrištalo je pored uništenog vozila u kojem su bila tela oca i majke, priča očevidac nesreće u kojoj su poginuli supružnici Slaviša i Marija, dok je troje dece preživelo

JAGODINA - Devojčica je vrištala i plakala pored slupanih kola u kojoj su bili njeni mrtvi roditelji. Dozivala je majku da se probudi.

Prizor je bio stravičan - pričaju očevici nesreće kod Jagodine u kojoj su poginuli supružnici Slaviša Vasić (30) i Marija Agatonović (23), dok su njihova deca Anastasija (4), Nenad (3) i Nemanja (2) povređena i prebačena u bolnicu.

Tragedija se dogodila preksinoć, kad je „opel kadet“, koji je vozio Slaviša Vasić putem Kragujevac-Jagodina, u oštroj krivini izgubio kontrolu nad vozilom i u punoj brzini sleteo s puta, prevrnuo se na krov i survao u korito Jošaničke reke.

Krici deteta- Vatrogasci su sekli kola da izvuku Slavišu. Marija je bila mrtva na mestu suvozača, dok je Slaviša davao znake života, ali je ubrzo preminuo. U njenom krilu bio je Nemanja, koji je zadobio najteže povrede. Kola su bila okrenuta na krov u reci, iz koje su prolaznici izvukli decu - priča Marko Agatonović (15), mlađi brat poginule Marije.Marko objašnjava da je njegova sestričina Anastasija videla mrtve roditelje.- Ona je posle nesreće ostala neko vreme pored slupanih kola. Bila je preplašena i užasnuta dok je gledala stradale majku i oca, pa ju je jedna žena uzela u naručje. Anastasija se kasnije jedva odvojila od nje - kaže kroz suze Marko.Slavišin brat od strica Nebojša Vasić kaže da je Slaviša u nedelju bio kod njega u Rakitovu.- Odvezao je pre toga decu i suprugu s decom u Šuljikovac kod njenog oca Zorana i maćehe Ružice. Varili smo auspuh na njegovom „kadetu“. Bio je pričljiv i veseo. Žalio mi se da je popravljao kočnice na kolima. Rekao je da koči samo jedan točak. Bio je dobar vozač, radio je kao taksista, znao je taj put - priča Nebojša.

On dodaje da nisu tačne priče da je Marija bila trudna.- Da jeste, Slaviša bi se sigurno pohvalio - kaže Nebojša.Ružica Stefanović, maćeha poginule žene, kaže da su Marija i deca ceo dan bili kod nje.- Marija je spremala ručak. Bila je vesela, pevala je i igrala se s decom. Predveče je došao Slaviša i oko 19 časova krenuli su ka Jagodini. Ubrzo je došao komšija i obavestio nas o tragediji - priča Ružica.U kući Vasića u Rakitovu ostala je njegova majka Vlajinka. Mirosavka Vasić, Slavišina strina, kaže da je Vlajinka saznala za tragediju od komšinice.- Jedva sam utešila jadnu ženu. Došla je ovde sa suprugom i decom pre 15 godina, kad su proterani iz Gnjilana. Muž je umro pre 10 godina, a ona ostala sa Slavišom, koji se potom oženio. Vlajinka je ostala sama jer je ćerka otišla u Italiju. Nadniči da bi se prehranila. Vidite, gde je tanko, tu se kida. Sada joj je poginuo i Slaviša, kao jedina uzdanica - kaže Mirosavka.Ko će da podiže decu?Nemanja je prebačen u Beograd. Nenad ima prelom noge, a Nemanja povredu kuka. Anastasija je prošla s ogrebotinama i modricama.Rodbina strahuje šta će biti s decom.- Baka Vlajinka je bez ikakve finansijske pomoći. Druga baka, Marijina pomajka Ružica, oporavlja se od šloga i teško bi sama gajila decu jer je njen suprug Zoran zaposlen - pričaju rođaci.

Olupina slupanog "opel kadeta" kojim je petočlana porodica sletela u jarak pored puta
Olupina slupanog "opel kadeta" kojim je petočlana porodica sletela u jarak pored puta

MisterijaSESTRA NESTALA U ITALIJISlaviša Vasić roditeljski dom napustio je zbog neslaganja sa starijom sestrom Biljanom.- Ona je potom otišla u Italiju i nestala- priča rodbina ove porodice. Prošle godine dolazila je policija i tražila analizu DNK majke i Slaviše radi provere zbog nađenog tela mrtve devojke u Italiji s njenim dokumentima. Međutim, posle toga Vasiće niko nije ništa obavestio o Biljani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track