HAPŠENJE U MAKEDONIJI: Državljanin Srbije uhvaćen u švercu 33 Pakistanca i Iračana
Foto: Printskrin Yt

Prevozio ih u kombiju

HAPŠENJE U MAKEDONIJI: Državljanin Srbije uhvaćen u švercu 33 Pakistanca i Iračana

Crna Hronika -
SKOPLJE - Makedonska policija podnela je krivičnu prijavu protiv srpskog državljanina N. H. (36) zbog sumnje da je krijumčario migranate, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Kako se navodi, policija je 22. februara u 2.40 zaustavila teretno vozilo “fijat dukato” sa srpskim registracijama, kojim je upravljao N. H, u kojem je pronašla 32 državljanina Pakistana i jednog Iračanina.

Vozilo sa ileganim migrantima je zaistavljeno na auoputu A1 na delu od Demir Kapije do Negotina, a krivičnu prijavu protiv osumnjičenog državljanina Srbije podneo je policijski Regionalni centar za granične poslove "Jug".

Osumnjičenom N.H. sudija a za prethodni postupak je odredio pritvor od 30 dana, nakon čega je odveden u Istražni zatvor u Skoplju.

To je drugi državljanin Srbije koji je u poslednjih nekoliko dana uhvaćen i pritvoren u Makedoniji zbog krijumčarenja migranata.

Policija je 18. februara u večernjim satima kod Kumanova uhvatila S.Z. (50) sa pet migranata iz Pakistana u njegovom automobilu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track