GAŽENJE KOD OBRENOVCA: Ubio pešaka na putu, pa dobio kućni zatvor
Foto: Dragan Kadić

Gurao pokvaren auto pa stradao

GAŽENJE KOD OBRENOVCA: Ubio pešaka na putu, pa dobio kućni zatvor

Crna Hronika -
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na godinu dana kućnog zatvora Predraga Čanovića iz Železnika jer je na Novom obrenovačkom putu 2008. godine svojim kombijem naleteo na Dejana Jovanovića koji je u zaustavnoj traci gurao pokvarenoj "Juga" i usmrtio ga na licu mestu.

Čanović je, kako se navodi u presudi objavljenoj na sajtu suda, krivično delo izvršio jer se nije pridržavao saobraćajnih propisa. Vozio je brzinom od 85 km/c iz smera Obenovca ka Beogradu, a "brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio smanjenoj vidljivosti usled nocnih uslova vožnje, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod datim uslovima može da predvidi".

U tom sudaru koji se dogodio iza ponoći 7. marta 2008. godine povređena je Aneta Ausofi (22) iz Beograda, koja je vozila „jugo".

Mediji su ranije preneli da je Čanović najpre pobegao sa lica mesta, ali da se u toku večeri predao policiji. Apelacioni sud je naveo da je prvostepeni sud pravilno utvrdio olakšavajuće okolnosti za Čanovića jer je imao u vidu da je u vreme nesreće imao 21 godinu, kao i da je do saobraćajke došlo i propustom sada pokojnog Dejana Jovanovića (22).

Kao otežavajuću okolnost na strani okrivljenog sud je cenio njegov raniji žživot. Sud smatra da je godinu dana kućnog zatvora kazna koja je srazmerna težžini izvrššenog krivičnog dela, stepenu krivice Čanovića i okolnostima pod kojima je delo izvrššeno, "i da je nužžna, ali i dovoljna za postizanje opššte svrhe izricanja krivičnih sankcija, kao i svrhe kažžnjavanja".

Marko Milićev poznatiji kao vozač "kantrimena", prošle godine je prvostepenom presudom osuđen zbog sličnog incidenta na četiri i po godine zatvora jer je vozeći neprilagođenom brzinom svojim vozilom na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića koji je stajao pored pokvarene lade.

Međutim, umesto da se preda policiji Milićev je pobegao iz zemlje, ali je mesec dana uhapšen u Kini i izručen Srbiji. U ovom slučaju se još čeka odluka Apelacionog suda po žalbama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track