BEKO O SUĐENJU: Nisam primio nikakav poziv, niti sam bio na Kopaoniku
Foto: Zorana Jevtić

pokušaj ubistva biznismena

BEKO O SUĐENJU: Nisam primio nikakav poziv, niti sam bio na Kopaoniku

Crna Hronika -
BEOGRAD - Biznismen Milan Beko i njegov advokat Zdenko Tomanović izjavili su danas da nisu primili poziv za glavni pretres u postupku koji se vodi protiv Maje Adrovac zbog pokušaja ubistva Beka.

Beko je u saopštenju demantovao navode Višeg suda u Beogradu da je poziv za pretres uredno dostavljen. "Laž je da sam prisustvovao Biznis forumu na Kopaoniku i da sam primio poziv za glavni pretres za 10. mart.

Smelost pojedinaca, sakrivenih iza imena Višeg suda, da iznose neistine ne uliva sigurnost da se u takvu ustanovu može ići po pravdu", naveo je Beko.

Njegov advokat Tomanović ocenio je da se Viši sud "svojim neprikladnim i neuobičajenim saopštenjem, usudio da javnost uverava u nepostojeće činjenice".

"Činjenična netačnost da je Milan Beko bio na Biznis forumu na Kopaoniku, a da je istovremeno primio poziv za sudjenje, uz pravnu netačnost da prisustvo punomoćnika na pripremnom ročištu ima pravno značenje da je oštećeni primio poziv za glavni pretres, liči na prepoznatljiv navijački stil kojim pojedinci, koji se sakrivaju iza imena Višeg suda, udaljavaju sud od svoje zakonom i ustavom uredjene uloge", dodao je Tomanović.

Viši sud u Beogradu ranije danas je saopštio da su netačni navodi advokata Tomanovića objavljeni u pojedinim dnevnim novinama, da se Milan Beko nije pojavio na sudjenju, jer nije primio poziv, s obzirom na to da se dokaz o urednoj dostavi poziva nalazi u spisima predmeta, te da je na glavnom pretresu održanom 10. marta 2016. godine, konstatovano da je oštećeni Milan Beko uredno pozvan, a imenovani se navedenog dana u svojstvu učesnika nalazio na Kopaonik biznis forumu.

Taj sud je podsetio i da je advokat Tomanović prisustvovao i pripremnom ročištu u predmetnom krivičnom postupku, održanom dana 22. februara, kada je kao punomoćnik oštećenog upoznat sa tim da je ispitivanje oštećenog Milana Beka odredjeno za 10. mart.

Više tužilaštvo podiglo je u novembru prošle godine optužnicu protiv Maje Adrovac za pokušaj teškog ubistva biznismena Milana Beka.

Milan Beko teško je ranjen 14. novembra 2014. godine ispred svoje kuće u beogradskom naselju Senjak. Maja Adrovac se nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu od hapšenja 17. jula 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track