Mamice, mnogo nam nedostaješ!

Dirljiv susret u bolnici

Mamice, mnogo nam nedostaješ!

Crna Hronika -
Hoću stalno da budem s tobom, rekao mali Dejan (8) kada ga je posetila majka Marina. Dečak i njegova sestra Slađana (9) povređeni u školskom autobusu

APATIN - Uskoro na okupu!- Mamice, došla si! I bata je došao, juuupiii! Jooj, kako sam sada srećan... Mama, kad ćemo seka i ja kući? Hoću da budem s tobom stalno. Ne mogu više ovde, fališ mi mnogo...

Ove reči je juče, gotovo u dahu, izgovorio u somborskoj bolnici osmogodišnji Dejan H. skačući majci Marini u zagrljaj. Dejan i njegova sestra Slađana (9) oporavljaju se od povreda zadobijenih u petak, kad je na školski autobus pala teška grana stogodišnjeg hrasta!

- Mama, sutra će mi skidati konce, to mi je rekao čika doktor. Kako mi sada izgleda lice? Boli me pomalo i svrbi. Mama, kupi mi papuče, vidiš ove su mi se pocepale i ceo dan me nerviraju. A jesi li mi možda kupila čokoladu? Tako mi se jede - sipao je pitanja mali Dejan.

- Nisam, srećo moja - sa suzama u očima je odgovorila Marina, nezaposlena samohrana majka šestoro dece.

Tada su reporteri Kurira Dejanu i Slađani predali paketić u kom su bili voće i sokovi, ali i tako željena čokolada! Dejan je hitro dohvatio poslasticu i odmah počeo da je jede, a onda se setio:

- Hvala, teto!

Marina nije mogla da sakrije suze.- Beskrajno sam vam zahvalna! Mi živimo na salašu kod Apatina i jedva sastavljamo kraj s krajem. Ja sam nezaposlena, a šestoro dece podižem od socijalne pomoći... Nemam ni za autobusku kartu do Sombora, a niko od komšija se nije setio ni da nas pita da li mi treba prevoz do bolnice da obiđem povređenu decu! Deca su se baš obradovala vašem paketu... Za koji dan će se moje dve srećice vratiti kući, pa će sve biti lakše - kazala je Marina H.

Horor u autobusu

Dejan i Slađana H. povređeni su u petak po podne, kad je na školski autobus pala grana stogodišnjeg hrasta. Krhotine stakla isekle su Dejana po licu, dok je Slađana zadobila povrede ruke. U tom momentu u autobusu su bile i dve rođene sestre Dejana i Slađane, ali su one, srećom, prošle bez povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track