SUĐENJE ZA ATENTAT NA BEKA: Odbijen kućni pritvor za Maju Adrovac
Foto: Marina Lopičić

Viši sud u Beogradu

SUĐENJE ZA ATENTAT NA BEKA: Odbijen kućni pritvor za Maju Adrovac

Crna Hronika -
Viši sud u Beogradu odbio je predlog da se ukine pritvor Maji Adrovac optuženoj za pomaganje NN licu u pokušaju ubistva Milana Beka u novembru 2014. godine.

Viši sud u Beogradu odbio je predlog da se ukine pritvor Maji Adrovac optuženoj za pomaganje NN licu u pokušaju ubistva Milana Beka novembra 2014.

Za sada nema indicija da će nedavno hapšenje njenog supruga Ivana Adrovca u Švajcarskoj uticati na dalji tok suđenja.

Sudski veštak za ljudsku genetiku Dušan Kecmanović rekao je na glavnom pretresu da ne može da tvrdi da je Maja Adrovac, bila u direktnom kontaktu sa čaurama metaka koji su ispaljeni na Beka, odnosno da je teoretski moguće da je bilo sekundarnog prenosa DNK. Ipak je dodao da se s obizrom na prisustvo njenog DNK na četiri čaure, ta mogućnost smanjuje. Pored tvrdnji da se manipulisalo sa tragovima Maje Adrovac, njena odbrana ima još primedbi. “Ukazuje na to da smo saznali neke stvari koje su bitne, a to je da je policija pre hapšenja Adrovac Maje imala njen dnk profil, dakle vršili su analize pre nego što su dobili naredbu od VJT , smatramo da je to nezakonito i dokazivaćemo to tokom postupka”, kaže Dalibor Katančević, advokat Maje Adrovac. Sudski veštak je objasnio da je posle uzorkovanja DNK materijala na čaurama taj materijal prosleđen Interpolu. Posle izvesnog vremena došla je informacija da se taj trag podudara sa DNK profilom koji je nađen u Švajcerskoj, a u pitanju je bilo razbojništvo. Tek kasnije se saznalo da se radi o Maji Adrovac.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track